avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Compartimentare casa schimbată total
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Compartimentare casa schimbată total

Bună ziua.
Am găsit o casă de cumpărat, însă compartimentarea casei, potrivit documentelor de la intabulare, nu corespund cu ce am văzut la fața locului (baia e in locul bucătăriei, camerele au suprafețe vizibil mai mari/mai mici, geamuri amplasate diferit, pereți interiori care nu corespund). Pare altă casă. Casa va fi luata cu credit. La bancă mi s a spus că evaluatorul va stabili daca e ok sau nu, in ce privește creditul.
Dar ce încredere pot avea în construcția efectivă a casei, daca nu s a respectat deloc planul?
- cum a obținut cadastrul- intabularea astfel?
- se face o recepție la finalizarea lucrărilor cu cineva din primărie? Casa e făcută in regie proprie.
- chiar poți să schimbi compartimentarea total?
Intabularea e din 2018, însă vânzătorii sunt plecați de dinainte din țară. Deci la intabulare, compartimentarea era deja schimbată.

Mulțumesc mult.
La finalul lucrarilor de executie se face receptia constructiei, la care participa, pe langa proiectant si beneficiar, o comisie din cadrul primariei, care are ca scop tocmai verificarea faptului daca au fost respectate prevederile autorizatiei de construire -inclusiv compartimentarea, fatade, imprejmuiri, dimensiuni, volumetrie, etc. O explicatie a neconcordantelor observate de Dvs. ar fi aceea ca aceste modificari au fost efectuate dupa intabulare. Alta explicatie ar fi aceea ca s-a solicitat modificarea prevederilor autorizatiei de construire in timpul executarii lucrarilor constructive. In toate cazurile insa constructia ar fi trebuit sa fie corespunda cu documentatia depusa pentru intabulare E de preferat sa renuntati la achizitionarea acestui imobil, daca insa nu doriti acest lucru, incercati sa solicitati proprietarului o reducere de pret pentru ca demersurile pentru a intra in legalitate vor necesita multa birocratie si efort.
Mulțumesc.
Credeți că va fi afectată evaluarea făcută de evaluatorul băncii pt credit?
Recompartimentarea a afectat structura de rezistență a casei? (Cred că un arhitect ar putea ști).
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Nick9n, utilizator
Problema nu este evaluarea, in sine, ci faptul ca s-au executat anumite lucrari fara autorizatie, fapt care, intr-adevar, poate afecta si structura de rezistenta. In esenta, problema Dvs este de ordin juridic, pentru ca, daca veti cumpara imobilul, va trebui sa faceti demersuri pentru a intra in legalitate. Personal cunosc nu putine situatii in care banca a refuzat creditarea pe motiv ca imobilul nu corespundea documentatiei depuse la cartea funciara, tocmai pentru aceste lucrari ar fi putut afecta rezistenta cladirii. In cazul fericit in care nu primiti un raspuns negativ categoric , banca va poate cere efectuarea unei expertize nu de catre un arhitect, ci de un expert in constructii cu atestare speciala (MLPAT) pentru evaluarea structurii de rezistenta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor grandanat grandanat Buna ziua. Ma aflu in fata urmatoarei situatii. Sunt pe cale de a cumpara un apartament cu imprumut de la banca( antecontractul e deja semnat). Problema e ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)