avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie?

Buna ziua,


Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe acelasi perete. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
De asemenea vreau sa schimb geamurile la balcon. Balconul a fost inchis cu multi ani in urma de fostul proprietar cu cadru metalic si as vrea sa-l inlocuiesc cu tamplarie PVC. Imi trebuie autorizatie de la primarie?
Cele 2 lucrari s-ar incadra usor la la art 11 din legea 50(sau 51) din 99, dar am niste vecini mai ciudati si vreau sa stiu sigur daca am nevoie de autorizatie.

Multumesc,
CI
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
vch2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 10:27, 4 Martie 2012
Conform legii, pentru ambele lucrari aveti nevoie de autorizatie.
din punctul meu de vedere nu aveti nevoie de autorizatie
vch2009 a scris:

Cele 2 lucrari s-ar incadra usor la la art 11 din legea 50(sau 51) din 99,


Fiecare lege din cele 2 consemnate de dvs promulgate in 99 au diferite domenii de aplicabilitate dar total diferite de Legea Constructiilor nr 50/1991publicat in Monitorul Oficial al Romaniei ,Partea I, nr 933/13.10.2004
Avand in vedere ca interesul dvs nu vizeaza structura de rezistenta,pentru problema mutarii usii nu necesitati acordul autoritatii publice
Pentru problema cu schimbarea aspectului partii comune prin inlocuirea tamplariei cu geam PVC ,este de preferat sa solicitati acordul presedintelui de asociatie de proprietari
ynocentta a scris:

Avand in vedere ca interesul dvs nu vizeaza structura de rezistenta,pentru problema mutarii usii nu necesitati acordul autoritatii publice


Cine hotaraste ca peretele nu este de rezistenta? Proprietarul?Nu cumva un inginer de rezistenta expert autorizat MLPAT sau constructorul initial al blocului?

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
doina_manuela, utilizator
ynocentta a scris:

Legea Constructiilor nr 50/1991publicat in Monitorul Oficial al Romaniei ,Partea I, nr 933/13.10.2004


Da la aceasta lege ma refeream, dar nu stiam nr. ei si nici anul nu eram sigur pe el :).

Am fost la primarie si m-am interesat si peretii interiori ai locuintei nu sunt de rezistenta, arhitectul de acolo mi-a zis ca pot sa reconfigurez apartamentul dupa bunul plac daca nu afectez peretii cu exteriori ai apartamentului si cei cu vecinii.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Modificare apartament in mod legal Florin Apahida Florin Apahida Buna ziua. Am achizitionat un apartament in zona rurala. Imobilul dispune de o curte pe care o impart cu un singur veci. Vreau sa aduc unele modificari ... (vezi toată discuția)
Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)
Reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991 soazig soazig Am nevoie de un sfat in legatura cu aplicabilitatea legii 50/1991. La art 11 al legii sus-mentionate se specifica ca nu este nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)