avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reamenajare interioara apartament cf legii 50/1991

Am nevoie de un sfat in legatura cu aplicabilitatea legii 50/1991.

La art 11 al legii sus-mentionate se specifica ca nu este nevoie de autorizatie de constructie pentru unele lucrari care nu modifica structura de rezistenta a cladirii.

Intr-un apartament construit pe sistem de piloni si grinzi de rezistenta, unde toti peretii interiori sunt din bca, este nevoie de autorizatie de constructie pentru a demola zidul dintre bucatarie si salon?

Teoretic, nu se modifica structura de rezistenta a cladirii zidurile fiind din BCA (1-12 cm grosime), dar nici nu vreau sa ii tentez pe viitorii vecini cu vreo reclamatie la autoritati.

Se poate include aceasta noua compartimentare la lit m) lucrări de compartimentare provizorie nestructurală din art 11 al L 50/1991?

Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:08, 5 Iunie 2013
Nu dumneavoastra va puteti pronunta daca un perete este de rezistenta sau nu.
Pentru orice demolare din interiorul apartamentului trebuie sa cereti autorizatie de constructie, pentru a carei eliberare se va cere o expertiza a unui expert in constructii care va stabili daca acel perete poate fi daramat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire perete despartitor BOSKY BOSKY Buna ziua, pentru a construi un perete despartitor din BCA am.nevoie de autorizatie? (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Constructie boxe subsolul blocului zoltar zoltar Buna ziua, Am construit impreuna cu mai multi locatari boxe la subsolul blocului. Boxele sunt din caramida sau BCA la care s-a pus o usa metalica fara sa ... (vezi toată discuția)