avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie boxe subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie boxe subsolul blocului

Buna ziua,

Am construit impreuna cu mai multi locatari boxe la subsolul blocului.
Boxele sunt din caramida sau BCA la care s-a pus o usa metalica fara sa se darime ziduri existente sau de rezistenta iar in interiorul boxelor nu trec tevi .
Conform legii nr 50/1991 actualizata 2012 nu este nevoie de autorizatie de constructie :
Art. 11
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
m) lucrări de compartimentare provizorie nestructurală.

Doresc sa mentionez ca am facut facut cerere la asociatia de proprietari pt. aceasta constructie si cererile acestor locatarilor au fost aprobate.
Primaria ne-a trimis somatie sa daramam aceste boxe spunand ca vom primi si o amenda.
Din punctul de vedere al meu ca si locatar nu am nevoie de autorizatie de constuire si am obtinut aprobarea asociatiei de proprietari , deci nu am nicio vina.
Conform Legea nr. 230/2007

Art. 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.


Ce ne sfatuiti sa facem , ca si locatari , pt. evitarea platii unei amenzi si daramarea boxelor in a caror constructie am investit bani?
Este necesar un contract de concesiune intre locatari si administratie?
Legat de Legea nr. 230/2007:
Ce se intelege prin acordul majoritatii locatarilor?Nu este specificat nimic tipul majoritatii(50% +1 sau 100%)
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:28, 22 August 2013
Daca subsolul tehnic din constaructie si in cartea tehnica nu este prevazut cu spatii special delimitate,executarea ulterioara de catre proprietari de ingradiri ale subsolului tehnic contravine normelor in vigoare
In cazul existentei de spatii neautorizate executate in subsolul tehnic ,autoritatile ,pompierii inclusiv ISU aplica sanctiuni si dispun dezafectarea acestora si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
As dori sa stiu la ce legi va referiti cand spuneti ca
"executarea ulterioara de catre proprietari de ingradiri ale subsolului tehnic contravine normelor in vigoare"
Multumesc.


zoltar a scris:
Am construit impreuna cu mai multi locatari boxe la subsolul blocului.
Boxele sunt din caramida sau BCA la care s-a pus o usa metalica...

Daca sunteti doar locatari ar fi trebuit sa discutati cu proprietarii sau proprietarul cladirii. Apoi constructia din caramida, BCA, usi metalice... nu este o compartimentare provizorie asa cum prevede art. 11 din legea 50/1991.
Primaria ne-a trimis somatie sa daramam aceste boxe spunand ca vom primi si o amenda.

De ce credeti ca Primaria a trimis acea somatie? Poate nu v-ati inteles cu vecinii, nu au incaput toti acolo... si-ati creat nemultumirea unora care au apelat la Primarie.

Sunteti proprieatri sau nu? Vad ca amintiti de asociatia de proprietari si apoi de "administratie", repetand termenul de locatari...
Lamuriti-ne daca sunteti proprietari, daca sunteti membru al asociatiei de proprietari, daca ati ales un presedinte si-un comitet executiv, daca ati hotarat in adunarea generala modul de utilizare a subsolului...
Suntem proprietari , membrii ai asociatiei de proprietari.
Primaria a trimis acea somatie, probabil la sesizarea unuia dintre proprietari.
Nu cred ca este nimeni vinovat ca unul dintre proprietari s-a trezit mai tarziu , dupa aproape doi ani ca ar dori boxa.Spatiul pt. construirea boxelor este limitat.
Avem un presedinte si un comitet executiv .
Nu cunosc daca s-a hotarat in adunarea generala modul de utilizare al subsolului.
Eu am facut doar o cerere care a fost aprobata de catre asociatia de proprietari.
La compartimentul care a trimis acea somatie ati fost personal ?.Cum mai completeaza acea somatie ?.Ce treaba are primaria intr-un spatiu privat ?. Doar daca nu are si primaria in proprietate unul sau mai multe apartamente pe scara unde locuiti si se comporta ca orice alt proprietar nemultumit ca nu mai are si el loc de hazul altora.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire pentru renovare apartament latrech latrech Ce tip de lucrari de renovare sunt legale intr un apartament fara autorizatie de construire? Cf . Legii N° 50:1991 ART 11 - 1, literele b), d) , f), g), h) ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gelirolu gelirolu Buna ziua. Suntem proprietari de apartament si blocul are statutul de AP. La subsolul blocului unuii din Proprietari au facut boxe. ( numai cei din consiliul ... (vezi toată discuția)