avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie

Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi.
Acum 8 luni nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, renovează de când s-au mutat, dărâmă pereţii de rezistenţă, aruncă molozul la noi prin găurile rămase de la schimbarea ţevilor (intenţionat, se aude cum mătură tot molozul până ajung la găuri, şi tot aşa, insistă pe un comportament total lipsit de respect faţă de restul vecinilor. Vecinii nemutându-se în mod real aici, ei stau altundeva, în linişte, dar renovează aici. Bun până aici toţi am tăcut, fie, o să locuim în aceaşi scară, sunt nebuni, dar asta e, deşi toţi vecinii s-au speriat foarte tare când au văzut scos afară un perete de rezistenţă. Însă astăzi problema s-a agravat considerabil, tata a ţipat la ei să nu mai arunce molozul la noi, iar vecinul a venit la uşă şi a vrut să se bată cu tata, dar eu şi mama nu l-am lăsat să deschidă. După ce a ţipat din toţi plămânii pe scară şi l-a făcut pe tata "muiere" că nu iese din casă, şi că dacă îl prinde vede el ce păţeşte, că nu mai iese din blocul ăsta am decis că ar trebui să iau măsuri legale cu privire la cele ce s-au întâmplat şi se întâmplă.
Vă rog din suflet să îmi spuneţi ce pot face în acest caz.
Aş vrea să fac plângere la poliţie, mai ales pentru că nu vreau să se lase cu bătaie, şi pare o soluţie mai rapidă, dar nu ştiu ce legi ar trebui să invoc.

Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:29, 10 Iunie 2015
Nu sunt avocat sa iti spun legile, dar cel mai simplu potii chema politia ,(tulburarea linistii publice), amenda ( minim 1000 lei) sau potii sa ii reclamii in instanta, dar prima data cheama politia ca sa ai dovezii si potii sa ii daii in judecata cu 2 martorii le potii cere daune morale...
e simplu trebuie doar sa te interesezii...
Luati legatura cu presedintele asociatiei de proprietari si ii solicitati sa reglementeze situatia privind eliminarea molozului si a restului de materiale.
Daca au daramat pereti de rezistenta atunci presedintele are obligatia sa anunte primaria- Disciplina in constructii si Inspectoratul de Stat in Constructii.
Daca indivizii mai vin sa va agreseze, nu ezitati si sunati la 112 in acel moment.
Puteti sa depuneti si plangere la politie, nu trebuie sa invocati dvoastra vreo lege, incadrarea faptei o face politia.
Trebuie doar sa descrieti situatia de fapt, ce s-a intamplat, a venit, a adresat injurii, a sarit la bataie, a lovit cu pumnul/piciorul. nu trebuie sa faceti compunere, politia va face cercetari in baza plangerii si va lua masuri impotriva agresorului (amenda, dosar penal).
@luciano2014
cel mai simplu potii chema politia ,(tulburarea linistii publice), amenda ( minim 1000 lei) sau potii sa ii reclamii in instanta

Politia nu aplica amenzi chiar atat de usor
Pentru instanta este necesar sa fie temeinic sustinut si probat obiectul actiunii
@Giorigiana
Este problema pe care o poate solutiona presedintele de asociatie
Problema cu daramatul peretilor de rezistenta este mai delicata,pentru ca daca nu exista proiect,autorizatie si certificat de urbanism,inseamna ca modificarea nu poate fi consemnata in cartea tehnica a blocului
Sesizati oficial presedintele de asociatie care poate clarifica aspectul referitor la temeinicia si legalitatea modificarilor interioare
1. LEGEA nr. 230/2007 = legea asociatiei de proprietari = te duci la administratorul blocului si la presedintele de asociatie , ( documenteaza-te de aici )
2. Plangere la politie pentru legea 61 = deranj si perturbare
3. Plangere la primaria orasului in care sesizezi ca exista suspiciunea ca nu exista autorizatie de demolare / constructie ( aici se autosesizeaza automat din cadrul primariei = Urbanismnul ) si specificati ca s-ar putea sa afecteze structura blocului .
4. Plangere la Inspectoratul de stat in constructii .

Trebuie sa le faci pe toate 4 concomintent ca sa poti avea efect .

Cand scrii la toate 3 o data specifici la punctele 1 2 si 3 ca faci plangere la punctul 4 .
o sa se ia imediat in calcul

Amenintarea si hartuirea sint fapte penale . Puteti scrie pe google ceea ce v-am scris si cautati ceea ce v-am scris mai sus la punctele 1 2 3 si 4, va documentati in cauza . Aveti adresa de la punctul 4 pe site-ul de la ISC = inspectoratul de stat in constructii .

Amenintarea si hartuirea : art.206-208

Amenintarea = art 206 CP
Hartuirea = art 208 CP


ISC = isc@isc-web.ro ( inspectoratul de stat in constructii ) = la fel si aici specificati ca nu ati fost la fata locului si s-ar putea sa existe riscul spargerii deteriorarii peretilor de rezistenta ... apoi ISC trimite hartia la primaria din orasul in care locuiti , apoi incepe investigatia amanuntita .
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
ContSters331166, utilizator
Ce dovezi aveti, ati inregistrat? Ati masurat nivelul de zgomot? Aveti martori care ar fi dispusi sa vina in instanta? Ati acoperit gaura, temporar, cu ceva?
PLangere ISC imediat pentru perete... desi nu cunosc de unde stiti ca era perete de rezistenta.

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)