avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie

Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi.
Acum 8 luni nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, renovează de când s-au mutat, dărâmă pereţii de rezistenţă, aruncă molozul la noi prin găurile rămase de la schimbarea ţevilor (intenţionat, se aude cum mătură tot molozul până ajung la găuri, şi tot aşa, insistă pe un comportament total lipsit de respect faţă de restul vecinilor. Vecinii nemutându-se în mod real aici, ei stau altundeva, în linişte, dar renovează aici. Bun până aici toţi am tăcut, fie, o să locuim în aceaşi scară, sunt nebuni, dar asta e, deşi toţi vecinii s-au speriat foarte tare când au văzut scos afară un perete de rezistenţă. Însă astăzi problema s-a agravat considerabil, tata a ţipat la ei să nu mai arunce molozul la noi, iar vecinul a venit la uşă şi a vrut să se bată cu tata, dar eu şi mama nu l-am lăsat să deschidă. După ce a ţipat din toţi plămânii pe scară şi l-a făcut pe tata "muiere" că nu iese din casă, şi că dacă îl prinde vede el ce păţeşte, că nu mai iese din blocul ăsta am decis că ar trebui să iau măsuri legale cu privire la cele ce s-au întâmplat şi se întâmplă.
Vă rog din suflet să îmi spuneţi ce pot face în acest caz.
Aş vrea să fac plângere la poliţie, mai ales pentru că nu vreau să se lase cu bătaie, şi pare o soluţie mai rapidă, dar nu ştiu ce legi ar trebui să invoc.

Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:29, 10 Iunie 2015
AVLIL a scris:n
nNu inteleg cum anume au vazut in casa omului, de aceea ma intrebam de perete... nnnn
nnNu au vazut in casa omului , vecinii au vazut cand au scos zidul sau ma rog , fragmente din el.
Bună seara,

În primul rând vă mulţumesc tuturor pentru răspunsuri.
Nu am văzut casa omului, şi dacă o vedeam sincer nu ştiu care e perete de rezistenţă şi care nu, doar am văzut rezemat de bloc un perete întreg (cam 2,5 m înălţime, şi peste 2m lungime) în care se vedeau ţigle de metal, deci am presupus. oricum am înţeles că şi restu' vecinilor au aceaşi opinie, şi sunt foarte speriaţi de ce modificări s-au făcut. Toţi par de părere că era perete de rezistenţă, dar nu ştiu dacă vreunul din ei chiar se pricepe.
Nu am înregistrat nivelul zgomotului decât cu telefonul pentru a face haz de necaz cu o prietenă, cât să înţeleagă în ce hal pot face zgomot zilnic vecinii mei, dar oricum e clar că nu aş putea dovedi nimic cu acea înregistrare.
Cât despre presedintele asociatiei de proprietari, a fost deja reclamat de noul vecin. Nu ştiu în ce context, pentru ce, dar ştiu că a fost. La fel ca vecinii ce i-au vândut apartamentul, şi cam orice alt om a intrat în contact cu noul vecin. Acesta este motivul pentru care aş vrea să mă asigur că dacă vom mai avea probleme cu noul vecin, vom cunoaşte posibilităţile de a-l combate. E clar că el le cunoaşte, de aceea nu are nici cea mai mică consideraţie faţă de ceilalţi, dar lucrurile se pot schimba.

Numai bine!
Unele blocuri nu sunt pe structuri-cadre (stalpi si grinzi, cu umpluturi de caramida), ci structuri-diafragma (ziduri de beton de rezistenta); blocul in care stau este de un asemenea tip, facut in anii '70. Fiind in proportie de 97-98% din beton (doar peretele de la camara era din caramida), compus din beton turnat in sit pentru structura + pereti interiori si panouri prefabricate pentru pereti exteriori, durata de ridicare era foarte scurta. Acesti pereti-diafragma (de rezistenta) sunt de circa 15 cm grosime.
Personal cred ca ce au scos nu este un perete de rezistenta, mi se pare imposibil sa scoti intreg un perete-diafragma de 2,5m x 2 m x 15 cm - sunt cam 2 t masa, ar fi avut nevoie de macara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot la bloc utilizator1902 utilizator1902 Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)