avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nivel zgomot la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nivel zgomot la bloc

Buna ziua! De cam o luna am niste vecini noi deasupra care s-au apucat sa renoveze. Renoveaza chiar si 10 ore pe zi... Nu incalca orele de liniste, dar in apartament zgomotul e insuportabil. Nu pot sta in camera respectiva, in care lucreaza ei deasupra. Dau cu picamarul, cu bormasina, sparg gresia de pe jos si probabil si peretii. Au spus ca au terminat cu lucrarile acum 2 saptamani dar tot continua. Exista ceva ce pot sa fac? M-am gandit sa o sun pe administratoarea blocului, dar problema e ca vecinii nu incalca orele de liniste... Zgomotul e pur si simplu insuportabil, nu pot sta in apartament. Ce sa fac? Exista vreo lege pentru limita de zgomot? Sau pentru cate ore pe zi se poate face zgomot? Au zis ca ei nu se muta pana nu fac apartamentul "exact cum il vor ei"... cam peste 2 ani. Nu mai suport. As vrea niste sfaturi, multumesc.

Am inregistrat zgomotul, daca e cineva interesat pot trimite audio-ul.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
utilizator1902, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:32, 7 Martie 2020
Nivel maxim zgomot in apartament
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,nu administratorul de imobil
Presedintele de asociatie este factor decizional,administratorul de imobil detine limita de competenta executionala
Norma in vigoare prevede in apartament limita maxima de 55 db
Inregistrarea realizata de dv nu este facuta cu tehnica speciala respectiv nu probeaza pragul fonic =valoarea zgomotului in unitati de masura
Sunt aplicabile prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata art.2 pct.25
Gasiti legea aici: [ link extern ]
In mod normal, la asociatia de locatari se comunica/ inregistreaza perioada afectata renovarii. In cazul dvs. se pare ca aceasta perioada s-a terminat, deci produc zgomote fara a avea dreptul, chiar daca respecta programul de liniste mentionat in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. locuiesc intr un apartament la bloc. vecinul de deasupra ... Dana Deea Dana Deea Bună ziua. Locuiesc intr un apartament la bloc. Vecinul de deasupra renovează și ne a anunțat ca renovează. Întrebarea mea este - exista o lege sau e ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii - interval orar Larisa-Lory Larisa-Lory Exista in legea asociatilor de proprietari stipulat intervalul orar in care sa nu se faca lucrari de reabilitare in apartament.? Daca da as dori sa stiu legea ... (vezi toată discuția)
Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)