avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar

In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a precizat in raport ca a fost desfiintata debaraua din bucatarie. A facut si fotografii amanuntite. Banca nu a sesizat nicio neregula iar eu am aflat de gravitatea situatiei acum. Nu am stiut clar despre ce este vorba, eu am stat la bloc doar in copilarie. RLV-ul corespunde cu starea originala a apartamentului. Cum fac sa il trag pe fostul proprietar la raspundere? Am vrut sa rezolvam amiabil, i-am cerut sa cheme pe cheltuiala lui un expert tehnic in constructii si acesta nici nu m-a bagat in seama. Daca ma duc la primarie risc eu amenda? Nu mi se pare corect mai ales ca fapta este foarte grava, acesta nu a darmat doar pereti subtiri din BCA ci si un zid de ciment cu fierbeton lat de 30cm si lung de vreo 80cm-90cm.
Am dat telefon la ISC si mi sa spus ca legea zice ca proprietarul este pedepsit. Chiar stia ce spune acea persoana? Sa risti viata atator oameni si sa scapi vanzand apartamentul, iar urmatorul proprietar sa-ti preia vina? Precizez ca blocul nu are asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
val1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:49, 14 Decembrie 2016
Odata incheiata tranzactia , dvs v-ati asumat toata responsabilitatea cu privire la starea noului imobil !Evaluatorul bancar e al bancii nu al dvs iar raportul lui vizeaza valoarea imobilului pe piata . Dumneavoastra trebuia sa solicitati opinia unui expert tehnic in constructii inainte de achizitie , opinie ce putea sta la baza unei viitoare decizie a dvs .

" Am dat telefon la ISC si mi sa spus ca legea zice ca proprietarul este pedepsit " - ISC-ul va constata ca imobilul , la data inspectiei , nu mai corespunde cu proiectul initial iar amenda si aducerea lui la starea initiala , vor cadea in sarcina proprietarului ( adica a dvs ) !
In conditiile in care dv detineti actualmente calitatea de proprietar,sa demarati acte si actiuni catre primarie pentru executarea de modificari neautorizate la apartament-modificari atestate de catre expert dar neevidentiate de catre banca si fondul de garantare ,este o lupta cu morile de vant
Daca amiabil nu solutionati,notificati oficial vanzatorul cu obligatia realizarii demersurilor pentru inregistrare modificari constructive sub sanctiunera obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca vanzatorul nu intelege sa intocmeasca documentele care sa ateste legalitatea modificarilor operate,ultima solutie este instanta de judecata
ynocentta, Iulix_73 va multumesc pentru raspuns.
Iulix_73, am inteles ca in unele cazuri se pot da pedepse cu inchisoarea. Deci mi se pare absurd ca o infractiune sa se poate "mosteni" in felul asta. Eu am scos in evidenta chestia cu evaluatorul in sensul ca am martori si poze ca nu eu am produs infractiunea nicidecum ca era de datoria bancii sa se sesizaze. Eu nu stiam cat de grave sunt modificarile. Debaraua poate fi si din gipscarton sau lemn.Cine a folost barosul si picamerul stia, nu?

ynocentta eu fostului proprietar i-am trimis un email. Daca ai timp ai putea sa-mi explici pe scurt in ce consta o "notificare oficiala". Este mai mult decat un simplu mail? Trebuie sa ma duc la un avocat? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
val1234, utilizator
Si poate cel mai important aspect al problemei dvs a fost neglijat si anume ca in cazul in care a fost desfiintata numai acea debara nu cred sa fie o problema , atat timp cat nu a fost afectata structura de rezistenta ( daramare de pereti portanti ) .
Daca s-a umblat la structura de rezistenta e chiar tragic. Va puteti judeca dar dureaza. Cel mai bine si sigur e sa refaceti structura initiala cat mai repede. Nu e chiar simplu dar se poate face. Un constructor bun si planurile originale ale blocului va raspund daca chiar e vorba de structura de rezistenta. Daca asa este e tragic si trebuie refacuta rapid. Sunt solutii tehnice dar ma indoiesc ca sunt prea ieftine - ca betonul sa prinda trebuie injectie cu presiune a betonului - si nu e o solutie la dispozitia oricui. Cunosc un caz in Constanta unde un imbecil a taiat un perete de rezistenta si blocul s-a lasat putin si s-a crapat. Au montat o sina de cale ferata si au refacut ceva, dar rudele mele au parasit rapid blocul si bine au facut.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2016
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. in urma ... Disa84 Disa84 Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Vecinii renoveaza de 8 luni, zilnic + sar la bătaie Giorigiana Giorigiana Am o foarte mare problemă, şi vă rog din suflet să mă ajutaţi. Acum[b] 8 luni [/b]nişte vecini s-au mutat deasupra noastră, au tot renovat, ... (vezi toată discuția)