avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma ...

Buna ziua!
Eu locuiesc la et 3, intr un bloc de 4 etaje. In urma cu 25 de ani, vecinul de deasupra, a venit la parintii mei sa ii intrebe daca ii deranjeaza decizia lui de a iesi "putin" cu balconul in fata, pt a-l mari, deaorece tot se apuca de amenajarea balconului. Tata s-a gandit ca vrea sa iasa in fata cu balconul max 5 cm, din bca spre exp. Dupa cateva zile, parintii mei s-au trezit cu o tiganie de tavan in fata balconului de peste 50 cm iesit inafara. Bun, certuri, discutii, administrator bloc discutii, etc. Acum dupa 25 ani, Primaria fac reamenajari ale blocurilor. Intrebarea mea, daca atunci nu i-am putut face nimic vecinului, ma pot agata de aceasta portita cu amenajarea blocului? Sau legal, la ISC sau Primarie, daca fac sesizare, o pot obliga sa dea joc aceea placa de beton care este in plus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 17:26, 14 Iunie 2021
Puteti face reclamație la ISC și primărie.puteti sa va legați și de reabilitare.
Sesizati oficial ISU care nu accepta modificari neautorizate ,iesiri din ecartamentul balcoanelor existente in proiectul tehnic al constructiei
Bună ziua,

Revin cu răspunsul celor de la ISC și Primarie.
ISC: Au transmis cererea mea de petiție către Primărie.
Primarie: în anul 2004 dna cu balconul a prins în cadastru balconul si a primit autorizatie de construire, iar cu debaraua făcută pe casa scarii (tot de ea), destul de încăpătoare, fiind făcută la ultimul etaj, ea locuind la ultima usa de pe palier și fiind construita de mai mult de 25 de ani, răspunsul Primariei: dacă în primii ani de când s a făcut aceea debara, nu s a facut nicio reclamatie, după 3 ani se prescrie. În cazul în care eu consider ca balconul și debaraua afectează structura și rezistenta blocului și nu ne înțelegem pe cale amiabila, sa ma adresez instituțiilor abilitate!
Întrebarea mea, care sunt acele instituții? Trebuie sa o dau în judecata? Este posibil asa ceva?
Ce pot face mai departe?
Mulțumesc,

Antoanela Geaman a scris:

Puteti face reclamație la ISC și primărie.puteti sa va legați și de reabilitare.

in cazul balconului daca are autorizatie, nu prea aveti ce sa-i faceti(doar daca nu respecta documentatia )
in cazul constructiei de pe casa scarii, aceasta poate fi somata prin asociatie sa o dezafecteze sau va fi daramata.......este spatiu in folosinta comuna si nu poate trece in proprietatea ei decat cu acordul tuturor(primaria nu o poate amenda pt constructia debaralei insa nu inseamna ca intra in legalitate......nefiind singura proprietara a acelui spatiu)

somata in scris si daramata cosmelia.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere camera camin fara autorizatii mihayy08 mihayy08 buna ziua vreau sa intreb cum pot afla daca cineva are autorizatie de constructie pentru extindere camera camin noi locuim intr-un bloc cu camere de camin ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)