andreea.a a scris:
Locuiesc la etajul I al unui bloc. Individul de la parter si-a construit, in urma cu aproximativ 15 ani, un balcon de-a lungul intregii bucatarii si sufragerii, realizand astfel o "splendida" terasa pentru infractori. De ceva timp are pretentia sa nu mai folosesc aparatul de aer conditionat ca-i deranjeaza balconul. Am facut o cerere la primarie pt a se verifica daca are autorizatie de constructie si se pare ca detine asa ceva. Din cate stiu, conform legii 50/1991, dar si legilor ulterioare, pt o asemenea constructie aveai nevoie, printre multe alte documente, si de aocrdul vecinilor in forma autentificata, la notar.
Doresc sa stiu cum pot contesta aceasta presupusa autorizatie.
Daca intr-adevar este legala, pot obtine si eu autorizatie de constructie peste balconul lui?
Am subliniat cateva cuvinte pentru a va raspunde.
Daca vecinul si-a construit balconul acum 15 ani trebuia sa contestati atunci , sa sesizati ilegalitatea , nu acum. Dv cand ati instalat aerul conditionat ati cerut acordul vecinului ?
Acum ati reclamat si ati aflat ca vecinul dv a construit balconul legal. Pai daca e legal, e legal si unde-i lege nu-i tocmeala.
Dar pe el de ce-l deranjeaza aerul dv ? Din cauza zgomotului, vibratiilor sau condensului care curge la el ? Fiecare din aceste probleme pot fi tehnic rezolvate si va imprieteniti cu vecinul care v-ar putea invata cum sa va faceti si dv balcon. Dar nu peste balconul lui , asa cum spuneti, ci un balcon normal la nivelul apartamentului dv, fara legatura cu balconul lui. Eventual la fel ca al lui.
Ganduri bune va doresc !