avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate irina_utilizator

Activitate irina_utilizator

Va rog sa imi dati o sugestie pentru a incheia un partaj conventional convenabil de ambele parti.
La finalul casniciei noastre, am realizat ca avem bunuri comune (mobila, aparatura electro-casnica etc) in valoare de 2000 Euro si urmatoarele credite:
- Leasing de 5 ani care se incheie in martie a.c. pentru o masina de 17.900 Euro. Valoarea acestuia depaseste 30.000 E (nu se doreste vanzarea ei, ci trecerea in proprietatea sotului; valoarea prin vanzare ar fi in prezent de cc. 9.000 E);
- Credit de nevoi personale pentru un teren de 900m2: 20000 lei (2 ani, cc 700 lei/luna) se incheie in octombrie a.c. (in prezent ar putea fi vandut la acelasi pret, cc. 5000E);
- Credit Prima Casa: 38.000 Euro inceput in oct.2009 pentru care am platit aprox. 3000E (mai putin de 2000E din valoarea creditului), o rata fiind de cc. 240E/luna (urmand ca sotia sa ramana in imobil)

In cazul incheierii acestui partaj la notar, se percepe acea taxa de 3% din valoarea masei partajabile? Imi puteti sugera o alta varianta pentru a evita cheltuieli inutile?