avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sugestie partaj conventional
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sugestie partaj conventional

Va rog sa imi dati o sugestie pentru a incheia un partaj conventional convenabil de ambele parti.
La finalul casniciei noastre, am realizat ca avem bunuri comune (mobila, aparatura electro-casnica etc) in valoare de 2000 Euro si urmatoarele credite:
- Leasing de 5 ani care se incheie in martie a.c. pentru o masina de 17.900 Euro. Valoarea acestuia depaseste 30.000 E (nu se doreste vanzarea ei, ci trecerea in proprietatea sotului; valoarea prin vanzare ar fi in prezent de cc. 9.000 E);
- Credit de nevoi personale pentru un teren de 900m2: 20000 lei (2 ani, cc 700 lei/luna) se incheie in octombrie a.c. (in prezent ar putea fi vandut la acelasi pret, cc. 5000E);
- Credit Prima Casa: 38.000 Euro inceput in oct.2009 pentru care am platit aprox. 3000E (mai putin de 2000E din valoarea creditului), o rata fiind de cc. 240E/luna (urmand ca sotia sa ramana in imobil)

In cazul incheierii acestui partaj la notar, se percepe acea taxa de 3% din valoarea masei partajabile? Imi puteti sugera o alta varianta pentru a evita cheltuieli inutile?

Alte discuții în legătură

Partaj manearaul manearaul buna ziua...am si eu o problema si as dori o lamurire exacta...ma aflu in partaj cu fosta mea sotie si am cerut in instanta 70-30 ca procentaj de partajare. Va ... (vezi toată discuția)
Partaj 76ang 76ang Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de partaj, avand in vedere urmatoarea situatie: am divortat prin intelegerea partilor in anul 2009, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - si partaj victor77 victor77 Buna ziua, As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul . In 2008 ... (vezi toată discuția)