buna ziua...am si eu o problema si as dori o lamurire exacta...ma aflu in partaj cu fosta mea sotie si am cerut in instanta 70-30 ca procentaj de partajare. Va rog sa-mi spuneti daca la calculul taxei de timbru se plateste conform grilei din Legea 146/97 la suma totala inclusa in partaj sau doar la cota de 20% diferenta intre procente?
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema ca apare o diferenta mare intre o calculatie si cealalta....si am inteles ca la partajarea 50-50 se plateste doar taxa de timbru de 19 lei
Va multumesc si astept un raspuns
imi cer scuze dar vreau doar sa fiu sigur....la o valoare totala de partajat de 100000 euro ca exemplu se plateste taxa de timbru la diferenta de 20000 euro? adica suma pe care o cer in plus fata de 50-50%? scuze de insistenta
Da, ati inteles bine.... conform exemplului dvs ar trebui sa achitati taxa de timbru calculata la suma de 20000 Euro.... adica platiti pentru plusul de valoare pe care il solicitati peste cota prezumata de 50 %
si inca o intrebare....la expertiza asupra bunurilor...valoarea expertizei se plateste de catre ambele parti sau doar de catre cel care a introdus actiunea?
si de asemenea daca pot solicita plata cheltuielilor de judecata de catre parat? am baza si temei legal sa fac acest lucru?
Multumesc anticipat
De obicei plata expertizei se plateste in parte . Instanta le poate introduce la cheltuieli de judecata.Depinde de Instanta,daca ati cerut cheltuieli de judecata!
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)