dupa zece ani de casnicie,am divorzat fara a introduce in acelasi timp si actiunea de partaj..as dori sa stiu care ar fi sansele de a obtine peste 50% din partaj in cazul in care bunul imobiliar a fost achizitionat doar de mine 100%..va multumesc
Cand a fost achizitionat imobilul, inainte de casatorie sau in timpul casatoriei?
Spuneti ca imobilul ar face parte din masa de partaj, dar pe de alta parte afrimati ca a fost achizitionat numai de dvs.
Reveniti cu detalii pentru un raspuns complet!
imobilul a fost achizitionat in timpul casatorie si platit in totalitate doar de mine ,dupa divort copilul mi-a fost incredintat mie,tatal neavand nici o pretentie spre bucuria mea..din pacate fostul meu sot continua sa locuiasca in aceiasi casa cu noi in acest caz eu trebuind sa-l intretin si pe el.....va rog ,as avea mare nevoie de un sfat.va multumesc
In situatia in care prin probatoriile care vor fi administrate in cauza(acte,interogatoriu,martori,expertize de evaluare)veti putea dovedi contributia dvs.mai mare la achizitionarea bunurilor sau a unei parti dintre acestea,instanta va aprecia asupra aceastei situatii,in analiza probelor si va dispune in functie de aceste dovezi.
In principiu orice bun achizitionat in timpul casatoriei are calitatea de bun comun si ca urmare sotii au dreptul la 50% din valoare acestuia, insa in functie de cota de contributie a fiecarui sot se poate solicita instantei retinerea unei cote majorate la achizitionarea imobilului.
2 sunt problemele in care se solicita cota majorata:
-dovedirea cotei prin probe temeinice,
-taxa de timbru aferenta.
Astfel, taxa de timbru este de 3% din valoarea imobilului de partajat si separat un timbraj pe diferenta de cota solicitata.
Contactati avocat pentru ca procesul de partaj este unul complex si este necesara administrarea probelor cu multa atentie.;)
daca demonstrati ca ati contribuit 100% la achizitionare, il veti obtine in totalitate.Depinde de probe si de avocat
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
ro_red_rosu
M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)