avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar aici mai exista acte pe numele meu- etc). In timpul casatoriei sotul a cumparat o masina care e pe numele lui. Vrem s adivortam. Ce bunuri mi se cuvin, pot recupera macar investitia facuta in apartament, cnf legii?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:51, 4 Februarie 2012
Aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea unei cote de 50 % sau a unei cote majorate din imbunatatirile efectuate ( in functie de contributia afectiva avuta de dvs. la efectuarea acestor imbunatatiri.
Cand vorbim de mobila nu vorbim de imbunatatiri , ci de bunuri mobile achizitionate in timpul casatoriei care fac si ele obiectul partajului de bunuri comune.
Chiar daca masina este achizitionata pe numele sotului dvs. , ea are calitatea de bun comun si este supusa partajului de bunuri comune.
Revin, acum am observat ca ati scris ca aceste imbunatatiri sunt efectuate cu banii parintilor dvs.
Daca toate imbuntatatirile sunt efectuate cu bani exclusiv proveniti de la parintii dvs, atunci puteti solicita o cota de contributie de 100 %, insa aveti nevoie de probe temeinice in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc, sa inteleg ca am parte doar la bunuri doar daca am chitante ptr ele? ca au fost d ela parinti? de la casa nu am , pentru ca era pe numele lu
Probele in partaj sunt complexe-inscrisuri, martori ( care nu pot fi rude si afini indiferent de grad), interogatoriu, expertize de specialitate in functie de componenta masei partajabile, deci nu vorbim numai de inscrisuri.
Daca imobilul este cumparat inainte de casatoria cu dvs. este bunul propriu al sotului dvs.
Daca imobilul este cumparat inainte de casatorie, insa o parte din bani sunt achitati inainte de casatorie si o parte dupa..este o alta discutie pe care nu insist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inaninte de casatorie tasha8708 tasha8708 Buna seara, Vin cu o speta a unei prietene care a avut ghinionul sa dea peste un...barbat....care s-a dovedit a fi un alcoolic. Problema este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)