Buna seara...sunt divorteata de un an .In urma divortului copii sunt dati in crestere si ingrijire la mine specific ca am 2 copii minori.Ce sanse pot avea cu casa la partaj ?
Avand in vedere cei doi copii v-au fost incredintati spre crestere si educare aveti sanse sa va fie atribuit imobilul dvs. cu obligarea platii unei sulte catre fostul sot, in functie de cota de contributie ce va fi stabilita in cadrul procesului de partaj.
Ca si in alte actiuni judecatoresti,actiunea de partaj,trebuie dovedita cu probe(acte,interogatoriu,martori,expertize de evaluare a bunurilor din masa de impartit).
In masura in care prin probele administrate se dovedeste contributia fiecaruia la achizitionarea bunurilor,instanta analizand aceste probe administrate,urmeaza a se pronunta asupra impartirii bunurilor si a cotelor care se cuvin partilor din proces.
Deci,sansele dvs,tin de probele administrate.
Pe de alta parte,puteti cadea la un acord asupra impartirii si atribuirii bunurilor,urmand sa redactati o tranzactie,conform art.271 c.pr.civ,care va face parte integranta din proces,care va reprezenta vointa dvs.expresa si va fi definitiva.
In aceasta ultima situatie,veti achita ca taxa de timbru 3% din valoarea bunurilor,care dupa realizarea tranzactiei va va fi restituita in integralitate.
Am platit 75% eu cu imprumut de la banca pe numele meu .El sta de 2 ani in casa si nu-si plateste nici datoriile pentru ea apoi a purtat tot in alta parte ( mobila ...etc )
Divort
DIA23
Sunt casatorita de 13 ani si intentionez sa divortez.In prezent locuim amndoi intr-o casa construita de parintii mei actele de constructie a casei sunt pe ... (vezi toată discuția)