avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt casatorita de 13 ani si intentionez sa divortez.In prezent locuim amndoi intr-o casa construita de parintii mei actele de constructie a casei sunt pe tatal meu deoarece tatal meu a construit casa deoarece sotul meu nu avea nici o locuinta iar parinti mi-au pus casa la dispozitie sa locuim in ea deoarece nu aveam abani sa construim o locuinta .Acest lucru se intampla in 1999 cand s-a finalizat locuinta Din 1999 si pana in prezent ne-am angajat amandoi eu aducand anumite imbunatatiri case adica o baie o bucatarie faiantata am cumparat mobila in bucatarie iar sotul meu a cumparat mobila in sufragerie si dormitor. In acest timp impreuna am cumparat o masina iar propriertara sunt eu deoarece am castigat mai bine dintotdeauna masina costand 24 000 lei in anul achizitionarii adica 2006 si mi s-a parut normal sa fie pe numele meu deoarece eu am contribuit cu 20000 lei iar sotul meu cu 4000 lei De o perioada de 3 anui sotul nu a mai facut nimic imbunatatiri la casa si dimpotriva este cu banii separat iar eu din banii mei care-i castig am terminat o facultate si am mai reparat cate ceva la casa In ultimul timp sotul a avut mai multe aventuri iar in momentul descoperii adevarului m-am hotarat sa divortez. Intrebarea mea este cum se va proceda cu impartirea bunurilor atata timp cat casa este pe tatal meu iar masina pe mine mai mentionez ca nu avem copii
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:52, 16 Februarie 2010
De vreme ce casa este pe numele tatalui dvs. nu aveti de ce sa va faceti griji.In schimb si sotul dvs. pe parcursul casatoriei a contribuit cu veniturile sale. De acea cum e si firesc, instanta va tine cont de acest aspect si cu siguranta va trebui sa l despagubiti. Chiar daca autoturismul este pe numele dvs. este achizitionat in timpul casatoriei , deci este bun comun supus partajarii.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Trebuie sa consultati un avocat sa va redacteze actiunea.
Se va stabili pe baza de probe cuantumul despagubirilor.
Dvs deschideti doar divortul.
Având în vedere că autoturismul are clar caracterul de bun comun, fiind dobândit în timpul căsătoriei, va trebui prin probe să faceţi dovada unei contribuţii mai mari. În privinţa casei nu sunt probleme (daca nu mai este şi altceva ce nu aţi spus). Desigur, mai întâi trebuie să promovaţi divorţul.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
aurelianx, utilizator
Cu autoturismul poate sa mearga si fara sa faca partaj.
Daca exista neintelegeri se poate face partajul.

avocat Claudiu Lascoschi
După cum a fost prezentată situaţia, se pare că sunt puţine şanse pt a ajunge la o înţelegere în vederea încheierea unei tranzacţii. Dar nu se ştie niciodată, ar fi mai avantajos pt ambele părţi din punct de vedere financiar.

Alte discuții în legătură

Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei. thesnowman thesnowman Buna seara. As dori sa supun atentiei un caz de partaj. Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ... MelaMela MelaMela Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme ... (vezi toată discuția)