avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in timpul casatoriei. La cumpararea apartamentului el a contribuit cu un sfert din valoarea apartamentului, bani pe care el îi avea dinainte de a ma cunoaste. intrebarea mea ar fi : are sanse ca el sa ramn in apartament cu 3 camere si masina la scara iar eu cu fata sa plecam cu o suma f f f mica, asa cum spune el?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:12, 21 Octombrie 2010
Daca dovedeste ca a adus acel sfert din afara casatoriei , da poate sa obtina un procent mai mare, in nici un caz tot. Nu intereseaza daca fetita ramane la dumneavoastra in actiunea de partaj. Daca nu dovedeste bunurile se vor imparti in cote egale de 1/2 pentru fiecare sot.
Ar trebui sa consultati un avocat contracost pentru a intelege exact ce sanse aveti.
Probabil ca discutia ar dura 2 ore.
Trebuie facuta o analiza atenta a tuturor aspectelor pentru a se stii cum sa va aparati.
Poate obtine o cota mai mare decat dvs. dar e greu de spus cat fara a se cunoaste toate detaliile.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult. Dar totusi dintr-un apartament cu 3 camere si o masina de 15 mii euro achizitionate in timpul casatoriei, eu sa raman cu copilul pe strazi,.....adica in chirie si el cu apartament si masina? el asa ma ameninta ca voi merge cu copilul in spate prin chirii iar el ramane in tot. Copilul nu conteaza deloc in procesul de partaj? Chiar nu se urmareste deloc ineresul superior al copilului?
In privinta contributiei proprii ( suma de bani avuta inainte de casatoria cu dvs.) sotul poate proba si obtine ca si contributie proprie acea suma necesara achizitionarii apartamentului, insa din restul sumei investite la achizitionarea imobilului si din suma investita in masina achizitionata in timpul casatoriei, aveti o cota de 1/2 .
In situatia in care veti obtine incredintarea minorei in procesul de divort, puteti marja pe acest aspect in procesul de partaj , proband si faptul ca nu detineti o alta locuinta in proprietate pentru a locui cu minorul.
Sotul care va obtine atribuirea in natura a bunurilor va fi obligat sa-l despagubeasca pe celalalt sot cu contravaloarea cotei sale din bunurile respective.
Angajati avocat.
Multumesc mult. In ce masura ma ajuta certificatul medico - legal prin care mi s-au dat 2 zile de ingrijiri medicale, si am 3 martori care pot sustine ca m-au vazut de multe ori lovita ( cu vanatai)la procesul de partaj? m-ar ajuta sa obtin mai mult de jumatate? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)