avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. ...

Buna seara. Sunt căsătorită timp de 24 de ani cu soțul meu. Locuim împreuna cu părinții mei, casa e pe numele tatălui meu. De ceva timp avem probleme in familie, care pana la urma sar putea ajunge la divorț. Sotul a contribuit la renovarea casei și cu ceva mobilier achiziționat. Precizez ca la acea vreme eu nu aveam nici un venit. Întrebarea mea este dacă divorțăm ce pretenții ar avea sotul de la mine sau dacă se pune problema de împărțire de bunuri. Nu Deținem nimica împreuna de când suntem căsătoriți. Va mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 15:54, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranță o să aibă pretenții mari în condițiile în care va dovedi că pe vremea când a renovat casa, dvs. nu aveați venituri. Nu cred că va pleca cu mobila achiziționată, dar va cere în instanță să-l despăgubiți pentru toate investițiile făcute.
Sotul are un drept de creanță pt contravaloarea renovărilor făcute în măsura în care poate sa facă dovada acestora.Intai finalizați divorțul și apoi se pune problema partajului..
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În timpul căsătoriei, pentru ca probabil sunteți în devalmasie, dvs împreună cu soțul, ați făcut renovări în casa tatălui dvs. Acele renovari nu fac obiectul unui partaj între soți, ci reprezinta un drept de creanță pe care sotii îl au în contradictoriu cu proprietarul de drept al casei, tatăl dvs.
Soțul dvs poate formula o cerere de chemare în judecată împotriva tatălui dvs pentru recuperarea banilor investiți în casa, în termen de 3 ani de la data la care soțul părăsește casa.

Cu privire la mobila - aceasta poate fi considerata bun comun al soților, dacă nu a fost achiziționată expres pentru casa. De ex, daca discutam de o mobila de bucătărie făcută la comanda expres pentru acea casa, atunci poate fi vorba de o intenție ca acea mobila sa fie tot a proprietarului casei, tatăl dvs. Depinde și dacă aveți documente de achiziție și facturi.
Dacă mobila e cumpărată pentru dvs și soțul, atunci împărțiți jumătate-jumătate, ca regula generala.
Pe scurt, de la dvs personal, soțul nu are multe de cerut, discuția se poarta mai mult între tatăl dvs, în calitate de proprietar, și soțul dvs.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imbunatatirile au fost facute in casa fara acordul proprietarului, asa ca trebuie sa faca dovada acordului scris la momentul investitiei. Totodata, tatal , odata ajuns in instanta, ii poate cere diverse sume datorate pentru folosirea imobilului.
De unde știți ca au fost făcute fără acordul proprietarului? Am înțeles ca locuiau în aceeași casa, nu cred ca nu știa ca renovează sau ca ar fi renovat cu forta.
Proba, în cazul în care se contesta acordul, poate fi făcută cu orice mijloc, nu e obligatorie forma scrisa.

carmen_popescu a scris:

Imbunatatirile au fost facute in casa fara acordul proprietarului, asa ca trebuie sa faca dovada acordului scris la momentul investitiei. Totodata, tatal , odata ajuns in instanta, ii poate cere diverse sume datorate pentru folosirea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. ... ozana.cos ozana.cos Buna ziua, Sunt casatorita de 20 de ani si stau in casa sotului. Casa este jumatate pe numele lui, jumatate pe numele fratelui lui. Este un apartament in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? parintii ... Imrazvan Imrazvan Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? Parintii mei au divortat, fara partaj, la notar. Casa si terenul lor e pe numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)