Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost mobilat de la A la Z de catre socrii mei. Pe parcursul anilor, cam din 2 in 2 ani renovam cate ceva. Fiind la etajul 10, ultima renovare care a avut loc in anul 2005, a fost de circa 6500 euro (din care 5000 erau de la parintii mei). Nu are rost sa mai spun ca si la alte renovari parintii mei au participat cu bani.Avem impreuna un copil de 16 ani. In anul 2006, parintii mei mi-au luat un loc de casa de 1000 mp si mi-au dat, pentru a incepe constructia unei case, printr-un cont bancar - 40.000 euro.- Acesti bani au fost pe hartie, deci se vad. De atucni mi-au mai dat pana la aproape 30.000 euro ca sa continui constructia casei. Casa nu este intabulata inca. Doar terenul este trecut pe numele meu si al sotului meu.
Doresc sa va intreb, in cazul unui divort, ce anume primesc eu din bunurile sotului meu si el din cele ale mele, la momentul de faţă.
Mentionez faptul ca amandoi aducem acelasi venit in casa, avem 2 credite bancare, pe care le plateste el.
Va multumesc.
In cazul unui partaj bunurile comune se impart jumate jumate. Daca aveti acte doveditoare din care sa reiasa de unde au provenit banii atunci este mai simplu pt ca din totalul bunurilor se vor scade cele care au fost achizitionate de catre parinti si ceea ce ramane aia seimparte.Dar repet trebuie dovedita provenienta banilor.
In situatia unui divort bunurile comune se impart in cote egale, mai precis jumatate pentru fiecare sot. Dar daca dvs considerati ca aveti o contributie mai mare si acest lucru rezulta si din inscrisuri puteti cere o cota mai mare cu conditia dovedirii acestei cote. Av. Carmen Lazar
De mentionat ca apartamentul sotului dobandit inainte de casatorie nu intra in masa partajabila, ci este bun propriu lui.
Pt renovari aveti un drept de creanta.
Restul bunurilor comune ( teren, constructie etc.) se impart in jumatate.