Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, casatorie intre 2009-2020,a rezultat si un copil in urma cestui mariaj. In anul 2018 am achizitionat de la mama lui un apartament cu bani proveniti dintr o mostenire dea lui, ambii fiind proprietari in acte. Intelegerea verbala a fost ca facem apartamentul jumatate jumatate deoarece mi am adus portul in toti acesti ani 2003-2020 in care am locuit impreuna in partament. Dupa divortul amiabil s a razgandit si nu mai doreste sa impartim nimic. In prezent, dupa divort, eu si copilul locuim de 2 ani intr o garsoniera cu chirie si el in partamentul cu pricina. Am sau nu sanse sa primesc ceva in urma unui partaj. Va mulumesc!
Nu aveti.nici un drept din pacate este bun propriu al fostului sot,intelegerea verbală nu avea nici o valoare.Puteti avea un drept de creanta.daca ati contribuit cu sume la renovarea,modernizarea apartamentului dar nu.pt faptul ca ati contribuit la cosul zilnic,intretinere ,utilitati etcL.E .Am vazut ca.undeva precizati ca sunteti si dvs.,,,trecuta in acte".Daca e asa mergeti si discutati cu un av trebuie vazut care a fost contributis dvs ,apar ceva sanse..
Buna ziua,
A fost vandut apartamentul tatalui lui si partea cuvenita lui a fost virata in contul meu. Din contul meu a fost facuta plata catre mama lui care ne a facut noua act de vanzare cumparare pt apartamentul in cauza. Nu stiu daca conteaza dar a fost cumparat mult sub pretul pietei. 25000 euro. ma gandesc ca in 10 ani cu renovari, casnicie si copil eu chiar sa nu fi contribuit nici macar cu jumatate din suma? Va multumesc frumos pentru raspuns!
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Copilul dvs nu intra in discutie la partaj, nu are drept decat de mostenire dupa decesul parintelui.
Pt ca ati cumparat in timpul casatoriei, bunul se prezuma ca e comun. Dvs aveti si dovada platii.
Puteti cere dvs partajul mai ales ca aveti interes. Poate cq nu veti castiga jumatate, dar nici sotul nu poate dovedi ca e bun propriu.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum sa nu poata dovedi ? eu cred ca poate , in contractul de vanzare-cumparare a apartamentului mostenit cu certitudine se prevede contul in care se vor vira banii , acesta avand ca titular pe sotie . Tot acesti bani au fost pretul platit pe apartamentul in cauza . Deci , un bun propriu care inlocuieste un alt bun propriu . Eu nu sunt jurist , dar nu cred ca , doar pentru ca s-au “ plimbat “ banii prin cont , acestia au devenit comuni . Bine ar fi daca userul ar cere o consultatie unui avocat , cu documentele in fata , ca sa deschizi actiune de partaj te costa taxa de timbru foarte mult , iar daca o faci neavand sanse si pierzi , ramai cu paguba ...
Partajare la divort
gabici56
am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte.
Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)