avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare la divort

am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte.
Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din acei bani intră la bunuri comune, sau ramâne bun propriu, Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 2 Decembrie 2013
E bun propriu al copilului.
daca ati donat acea suma de bani fara acordul sotului, va poate pretinde sa-i dati jumatate din acea suma.
Daca locuinta a fost cumparata cu intreaga suma transferata, atunci se face dovada ca acel bun este bunul propriu al fiului Dvs. deoarece a fost achizitionat cu o suma care provine de la Dvs.
Daca acea suma a reprezentat doar o parte din suma cu care s-a cumparat locuinta, atunci acesta poate solicita cota majoritara, in cazul unui divort.
daca nu va referiti la divortul dvs, ci al copilului dvs, ap e bun comun cu nevasta, bunul va trebui supus partajului. Copilul poate dovedi ca l-a cumparat cu bani proveniti de la dvs si ca sotia nu a contribuit , astfel e indreptatit sa ceara cota majorata daca nu au adus imbunatatiri bunului, chiar de 100%
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cum anume l-ati donat prin transfer bancar? In ce cont, era contul fiului, exclusiv? Ati facut vreo mentiune pe documentul de transfer, de exemplu suma... lei reprezentand... ce?
Donatia se face prin act autentic, nu prin transfer, de aceea va intreb.

Cand s-a intamplat asta? Cand s-a cumparat apartamentul? De cand nu se mai inteleg sotii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu urmeaza sa se căsătorească. dorim sa isi ... Ddc70 Ddc70 Buna ziua. Fiul meu urmeaza sa se căsătorească. Dorim sa isi achizitioneze un apartament inainte de nunta , sa fie pe numele lui inainte de nunta , dar se ... (vezi toată discuția)