Buna ziua. Fiul meu urmeaza sa se căsătorească. Dorim sa isi achizitioneze un apartament inainte de nunta , sa fie pe numele lui inainte de nunta , dar se cam trage de timp. Noi , parintii , ii dam jumatate din bani. Ce modalitate avem la achizitia apartamentului sa aparem si noi ca si coproprietari sau ca i-am dat jumătate din suma?Mulțumesc
romascanu
Moderator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Care dintre cele două variante reflectă voința dvs. internă?
Ambele sunt posibile.
Dacă vreți să-l ajutați, îi donați suma de bani prin contract de donație încheiat în formă autentică.
Dacă vreți să-i creați un țarc mai mare decât acela de bebe și să dețineți controlul, puteți să achiziționați împreună în cote părți corespunzătoare participației financiare. Dar mă tem că nici n-a avut loc nunta și văd deja vreo doi justițiabili printr-un dosar de divorț.
E ok să vă faceți oareșce griji. Dar dacă exagerați, atunci ele riscă să devină profeții autoîmplinite.
tebaatusasula
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate in felul urmator. Cand se face contractul de vanzare cumparare al apartamentului, dvs avand jumatate din bani banuiesc ca ii aveti intr-un cont bancar. Veti transfera suma in contul celui care vinde apartamentul, si la articolul " declaratiile cumparatorului " va scrie " - suma de xxxxx s-a achitat prin transfer bancar, din contul iban xxxxxx xxxxx deschis la banca xxxx pe numele PROCURATORULUI DE FONDURI " NUME PRENUMELE DVS " . Succes !
Partajare la divort
gabici56
am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte.
Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)