avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Fiul meu urmeaza sa se căsătorească. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Fiul meu urmeaza sa se căsătorească. Dorim sa isi ...

Buna ziua. Fiul meu urmeaza sa se căsătorească. Dorim sa isi achizitioneze un apartament inainte de nunta , sa fie pe numele lui inainte de nunta , dar se cam trage de timp. Noi , parintii , ii dam jumatate din bani. Ce modalitate avem la achizitia apartamentului sa aparem si noi ca si coproprietari sau ca i-am dat jumătate din suma?Mulțumesc
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care dintre cele două variante reflectă voința dvs. internă?
Ambele sunt posibile.

Dacă vreți să-l ajutați, îi donați suma de bani prin contract de donație încheiat în formă autentică.

Dacă vreți să-i creați un țarc mai mare decât acela de bebe și să dețineți controlul, puteți să achiziționați împreună în cote părți corespunzătoare participației financiare. Dar mă tem că nici n-a avut loc nunta și văd deja vreo doi justițiabili printr-un dosar de divorț.
E ok să vă faceți oareșce griji. Dar dacă exagerați, atunci ele riscă să devină profeții autoîmplinite.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2022
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate in felul urmator. Cand se face contractul de vanzare cumparare al apartamentului, dvs avand jumatate din bani banuiesc ca ii aveti intr-un cont bancar. Veti transfera suma in contul celui care vinde apartamentul, si la articolul " declaratiile cumparatorului " va scrie " - suma de xxxxx s-a achitat prin transfer bancar, din contul iban xxxxxx xxxxx deschis la banca xxxx pe numele PROCURATORULUI DE FONDURI " NUME PRENUMELE DVS " . Succes !
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
tebaatusasula, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare la divort gabici56 gabici56 am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte. Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ! ContSters290529 ContSters290529 Am achizitionat in urma cu 5 ani un apartament impreuna cu logodnicul meu.Amandoi suntem propietari si in urma cu 1 an ne-am despartit.Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)