Am achizitionat in urma cu 5 ani un apartament impreuna cu logodnicul meu.Amandoi suntem propietari si in urma cu 1 an ne-am despartit.Apartamentul a fost achizitionat printr-un transfer bancar din contul meu (doar al meu),#-o X-(
In ce conditii se poate face partajul acestuia si care sunt pasii de urmat?Tin sa preciz ca eu as avea cum sa demonstrez ca am contribuit doar eu financiar in urma unui transfer de bani pe care il primisem expres pentru achizitionarea unui apartament de la o cunostinta.Am sanse de castig? sa fiu doar eu propietarul apartamentului?? :O
Aveti atatea sanse cat este de real ceea ce ati afirmat. Daca banii au fost o donatie facuta doar pt dumneavoastra, deci banii erau doar ai dvs, ati putea avea un drept de creanta fata de fostul logodnic pentru suma reprezentand jumatate din pret.
Cu privire la cote, ele sunt clare, sunt cele prevazute in contractul de vanzare-cumparare, probabil de 1/2 pentru fiecare.
Transferul de bani sa facut doar pe numele/contul meu (un transfer international) fiind precizat la Motivul transferului MOTIVE FAMILIALE. Deci da banii erau doar ai mei
Din pacate ptr dvs, important este ceea ce este mentionat in contractul de vanzare-cumparare. Restul sunt detalii. Puteti, cel mult sa obtineti jumatate din pretul platit, daca veti reusi sa convingeti instanta. nefiind soti, nu se partajeaza bunul dupa contributia fiecaruia. Aveti cote distincte, cele mentionate in contract.
In contractul de vanzare-cumparare este menzionat doar transferul bancar din contul meu catre contul bancar al vanzatorului , fiind indicata suma spre achizitionarea apartamentului.
Numele fostului logodnic,impreuna cu numele meu apar doar la "rubrica" propietari.
Contul bancar nu este/nu a fost vreodata comun.Alte mentiuni nu sunt trecute in contractul apartamentului,fiind un contract obisnuit de vanzare-cumparare.....:(
Sincer, ma indoiesc ca este asa cum spuneti. Un imobil nu poate fi in proprietatea a doua persoane, care nu sunt soti, decat in cote parti determinate. In Cartea Funciara cum ati fost inscrisi? Cu ce cote?
Partajare la divort
gabici56
am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte.
Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)