puteti divorta dar sa ramaneti cu domiciulul comun pana in 2014 cand se implineste clauza stipulata in contract , ulterior se imparte pe jumatate.
Avand in vedere ca la baza achitizionarii acestui apartament au stat banii proveniti din vanzarea unui bun porpriu al sotului, se va imparti pe jumatate daca sotul va fi de acord cu aceasta imparteala. Iar pana la aceasta imparteala, doamna va trebui sa contribuie si la suma ramasa de achitat.
Doamna, luati un creion si o foaie de hartie si faceti calcule. Spuneti ca ati contrbuit la achizitionarea primului apartament ce a fost cumparat de catre sot inainte de casatorie, deci bunul lui propriu. Aveti vreo dovada ca ati contrbuit? Faptul ca "erati intr-o relatie" nu este suficient. Pentru dovada contributiei aveti nevoie de acte, sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri. Va trebui sa dovediti ca ati avut acei bani, apoi ca i-ati dat efectiv pentru cumpararea acelui apartament.
Dupa cumparare in acel apartament au fost investiti si alti bani comuni sa nu
Respectivii bani au fot investiti in timpul casniciei sau inainte? Daca au fost inainte, va trebuisa dovediti efectiv contributia dv. Daca au fost investiti in timpul casniciei erau bani comuni sau nu? Erau doar banii dv sau doar ai lui? Avand in vedere ca au fost investiti intr-un bun ce nu va apartinea, aveti doar un drept de creanta poprortional cu contributia.
un apartament, care este achizitionat in timpul casatoriei.
In principiu, se prezuma ca bunurile achizitonate in timpul casniciei sunt comune. Dar, avand in vedere faptul ca acest apartamanet a fost achizitionat din banii proveniti din vanzarea unui bun propriu al sotului, sotul solicita instantei sa constate ca este bun propriu, iar comun ramane doar diferenta ramasa de achitat, diferenta petru care veti avea un drept de creanta. Avand in vedere faptul ca divortati, iar diferenta nu a fost achitata in totalitate,aveti un drept de creanta dor pentru suma achitata.
Daca ajungeti sa faceti partajul in instanta, calculati taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile, onorariu avocat, ca nu va veti descurca singura, onorariu expert, luati in calcul veniturile dv (daca au fost mai mici ca ale sotului aveti toate sansele sa primiti mai putin de 50 % din masa partajabila) durata procesului, stres si vedeti daca nu cumva toate aceste cheltuieli sunt mai mari decat ce dovediti ca aveti de primit.
Sfatul meu ar fi ca apartamantul sa-i revina sotului, sa rmana el sa achite diferenta, iar dv sa primiti o sulta pentru sumele achitate in timpul casniciei. Cu sulta puteti da un avans pentru o casa. La acest partaj nu are nicio relvanat faptul ca exista un copil minor.