Ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare?
Parintii mei au divortat, fara partaj, la notar.
Casa si terenul lor e pe numele tatalui meu, dar timp de 27 de ani au dublat marimea casei impreuna (au construit camere noi si etaj), au renovat total interior, mobilat si schimbat toate electrocasnicele, impreuna. De asemenea, au facut multiple imbunatatiri impreuna in curte.
Suntem 2 frati majori.
Acum, tata vrea sa vanda casa singur invocand ca este proprietar pe acte (mostenire de la parintii lui).
Este posibil asa ceva? Mama nu poate avea drept dupa 27 de ani de investitii in casa si teren?
Noi, cei 2 copii nu avem niciun drept?
Daca tatal este intr-adevar unicul propietar al imobilului (adica a mostenit atat casa cat si terenul), el poate vinde imobilul oricand doreste fara acordul fostei sotii sau al copiilor.
Copiii nu au absolut nici un drept. Sotia are un drept de creanta impotriva sotului, respectiv ii poate cere acestuia 1/2 (pana la proba contrara) din contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului in timpul casatoriei. Deci ii poate cere tatalui o suma de bani, dar nu poate avea nici o pretentie asupra dreptului de proprietate, pe care tatal il poate instraina liber.
Divort fara partaj
AndinBMA
BUNA ZIUA
Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie:
Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)