avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT FARA PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT FARA PARTAJ

BUNA ZIUA
Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie:
Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si in timpul acesteia in aceasi curte cu parintii mei,dar in partea unde o perioada a locuit si bunica mea.Ca sa fiu mai explicit,in curtea respectiva sunt 2 case lipite,intr-una locuind la acea vreme parintii mei cu sora mea iar in cealalta parte pentru o perioada bunica mea.Dupa un an bunica mea a decedat si s-a facut succesiunea mai departe.Anul imediat urmator a decedat si tatal meu si a urmat o alta succesiune.Asta se intampla in 2008.
La partea de casa unde am locuit noi pana in momentul separarii,i s-au adus unele imbunatatiri,gen termopane,gaze,apa,canalizare,etc.Majoritatea acestor imbunatatiri fiind facute din banii dati de catre mama sotiei mele.Bunuri luate impreuna nu prea sunt,in afara la cateva electrocasnice.
Din cate am inteles si din ce m-am documentat,fosta sotie nu poate emite pretentii la casa in timpul vietii mele,deoarece aceasta este considerata o mostenire.Nu stiu exact cum s-a facut imparteala pe toata casa respectiva din curte dar cred ca ceva de genul,mama o jumatate si eu cu sora mea cate un sfert.Sa ma corectati daca gresesc.
Un alt aspect pe care l-am inteles ar fi ca partajul nu se prescrie.
Eu v-as ruga daca imi puteti spune,la ce m-as putea astepta in cazul deschiderii unui partaj?Ce pretentii ar putea avea fosta sotie?
Fosta sotie s-a recasatorit la un an dupa divort si locuieste impreuna cu fiul nostru si actualul sot.Ideea ca si eu sunt pe cale sa fac pasul si as dori sa fac ceva investitii majore la casa,dar as dori sa stiu in ce situatie ma pun in caz de partaj.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
AndinBMA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:58, 24 Iunie 2015
Nu stiu exact cum s-a facut imparteala pe toata casa respectiva din curte dar cred ca ceva de genul,mama o jumatate si eu cu sora mea cate un sfert.Sa ma corectati daca gresesc.

Mama a mostenit 1/4, iar dvs. si sora cate 3/8.

Eu v-as ruga daca imi puteti spune,la ce m-as putea astepta in cazul deschiderii unui partaj?Ce pretentii ar putea avea fosta sotie?

Ar putea avea pretentii la valoarea imbunatatirilor aduse casei si la bunurile achizitionate in timpul casatoriei cu dvs.
Dreptul ei de acțiune pt acele îmbunătățiri se prescrie în 3 ani de la divorț.
Poate cere partajul pt acele bunuri cumpărate la comun.
Casa e bunul dvs propriu, dansa nu are drept de proprietate pe imobil, nu are ce imobil sa partajare, ci doar un drept de creanță. Asta dacă nu ați construit desigur, vreo anexa la casa sau ați demolat și făcut alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? parintii ... Imrazvan Imrazvan Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? Parintii mei au divortat, fara partaj, la notar. Casa si terenul lor e pe numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Ajutor-partaj matrimonial ContSters186014 ContSters186014 ..buna ziua,am si eu o mare probl..fosta sotie ma dat in judecata pt partaj matrimonial,dupa 6 ani de la divort,dar tot ce s-a facut impreuna s-a realizat pe ... (vezi toată discuția)