..buna ziua,am si eu o mare probl..fosta sotie ma dat in judecata pt partaj matrimonial,dupa 6 ani de la divort,dar tot ce s-a facut impreuna s-a realizat pe banii bunicului meu de fapt tot el fiind si proprietar pe partajul cerut de fosta sotie...bunicul a decedat eu contribuind la intretinerea lui dupa divort,tot eu am suportat cheltuielile de inmormantare..mentionez ca pe aceasta ''avere''a bunicului nu sunt singur mai am doi frati..multumesc anticipat!!
Bunurile care se aflau în proprietatea bunicului dumneavoastră nu intră în masa partajabilă, întrucât... nu erau ale dumneavoastră. Nu aţi menţionat dacă bunicul a decedat înainte sau după divorţ, dar - pentru a vă linişti - oricum nu are importanţă, întrucât bunurile dobândite prin moştenire nu sunt bunuri comune şi nici nu devin comune "din oficiu".
Soţia poate să ceară despăgubiri aferente dreptului său din bunurile comune, sau aferente contribuţiei depuse pentru îmbunătăţirea acestora sau a altor bunuri... însă dacă aceste îmbunătăţiri s-au efectuat de bunicul dv., şi dacă puteţi dovedi acest lucru atunci nu prea mai are ce să ceară.
Nu ne-aţi spus, de fapt, asupra căror bunuri emite pretenţii soţia?
PS: întrebare... ca fapt divers... faptul că aţi contribuit la întreţinerea bunicului presupune că aţi prestat această întreţinere alături de cineva. Aşa este?
domnul nicu,va multumesc pt raspuns..intrebarea mea este daca fosta sotie are drept la partaj,[am renovat casa in timpul casatoriei cu fosta sotie,pe banii bunicului meu]bunicul fiind proprietar pe casa renovata,bunicul decedand la 6 ani de la pronuntarea divortului,fosta sotie nu a avut servici si nu a contribuit cu nimic la renovarea casei...dupa divort am avut grija de bunicul cu actuala sotie..
Bunuri comune
emilalex
buna ziua, sora mea este divortata de mai bine de 30 de ani, dar nici un momentul de fata nu au cerut partajarea bunurilor comune. de fosrul sot nu mai stim ... (vezi toată discuția)