avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei.

Buna seara.

As dori sa supun atentiei un caz de partaj.
Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia introduce actiune de divort, iar sotul accepta.
In timpul casatoriei apartamentul a fost renovat complet, aducandu-i-se imbunatatiri.
As vrea sa stiu ce drepturi are sotul in urma uni partaj asupra apartamentului si a bunurilor mobile dobandite in timpul casatoriei.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: thesnowman , utilizator 19:06, 28 Octombrie 2010
Are dreptul la imbunatatiri in functie de dovezile administrate in instanta, un drept in bani fara a avea drept de a-i fi atribuit lui in natura imobilul.
Bunurile mobile se vor imparti si ele in partaj.

avocat Claudiu Lascoschi
asupra apartamentului nu are dreptul, are un drept de creanta pt imbunatatiri.
se prezuma o contributie de 50-50 pt aceste imbunatatiri si pt achizitionarea altor bunuri
Sotul nu are nici un drept in ceea ce priveste proprietatea imobliului. Are, in schimb dreptul la 1/2 din imbunatatiri si toate bunurile mobile cumparate. Dar, daca pe perioada casatoriei a avut un venit mai mare, poate solicita o cota majorata din imbunatatiri si bunurile mobile. Avand in vedere ca nu poate lua imbunatatirile, i se va stabili o sulta. Pentru celelalte bunuri se va incerca atribuirea pe cat posibil in natura.
Multumesc pentru raspuns. Pentru imbunatatiri si pentru bunurile mobile este obligatoriu prezentarea facturilor?
trebuie sa probati..cu inscrisuri, martori

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj Simona_a Simona_a Vreau sa divortez, iar sotul are contractul de apartament incheiat inaintea casatoriei, doar pe numele lui. Totusi ratele la apartament au fost platite de ... (vezi toată discuția)
Partaj,dupa 4ani de la divort taniabrb taniabrb am divortat de 4 ani si de atunci locuiesc impreuna cu doi copii minori in apartamentul propietate comuna cu fostul sot.Fostul sot locuind in alt judet la ... (vezi toată discuția)