As dori sa supun atentiei un caz de partaj.
Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia introduce actiune de divort, iar sotul accepta.
In timpul casatoriei apartamentul a fost renovat complet, aducandu-i-se imbunatatiri.
As vrea sa stiu ce drepturi are sotul in urma uni partaj asupra apartamentului si a bunurilor mobile dobandite in timpul casatoriei.
Are dreptul la imbunatatiri in functie de dovezile administrate in instanta, un drept in bani fara a avea drept de a-i fi atribuit lui in natura imobilul.
Bunurile mobile se vor imparti si ele in partaj.
asupra apartamentului nu are dreptul, are un drept de creanta pt imbunatatiri.
se prezuma o contributie de 50-50 pt aceste imbunatatiri si pt achizitionarea altor bunuri
Sotul nu are nici un drept in ceea ce priveste proprietatea imobliului. Are, in schimb dreptul la 1/2 din imbunatatiri si toate bunurile mobile cumparate. Dar, daca pe perioada casatoriei a avut un venit mai mare, poate solicita o cota majorata din imbunatatiri si bunurile mobile. Avand in vedere ca nu poate lua imbunatatirile, i se va stabili o sulta. Pentru celelalte bunuri se va incerca atribuirea pe cat posibil in natura.
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj
ro_red_rosu
M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)
Partaj
NYNYSOR
daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)