avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am cumparat unul mai mare .Acum sunt la partaj , pot recupera valoarea bunului propriu inclus in bun comun?
Cel mai recent răspuns: dridina , utilizator 12:43, 26 Septembrie 2014
Da, contravaloarea bunului vandut va fi considerata bun propriu si veti imparti la partaj diferenta conform cotelor de contributie ale sotilor (diferenta este bun comun).
Dacă puteți dovedi faptul că suma „x” a provenit din vanzarea apartamentului Dvs. s-a folosit la achiziționarea apartamentului achiziționat în timpul căsătoriei, acea sumă vă revine integral (100%) Dvs. în cadrul partajului, indiferent dacă acesta este amiabil sau pe cale judecătorească.
Va multumesc frumos .procesul a vut loc , judecatorul nu a tinut cont de cererea mea , cu toate ca la interogatoriu fostul sot a recunoscut si am avut si martori .....Nu mai stiu ce am de facut
Ar fi trebuit sa aveti acte, inscrisuri, daca ati vandut acel imobil.

Puteti exercita calea de atac instituita de lege si sa criticati astfel motivarea instantei. Din ce considerente v-a fost respinsa cererea ?
am acte , inscrisuri , martori , a recunoscut si fostul sot ca am vandut acel imobil si am pus diferenta pentru unul mai mare , astept comunicarea , nu stiu cum s-a motivat aceasta hotarare

Alte discuții în legătură

Partaj divort bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Va redau mai jos succesiunea evenimentelor pentru a va ajuta: 1. Am avut un apartament de la bunici ... (vezi toată discuția)
Vinzarea unui bun cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unui bun propiu petravram petravram Buna ziua. Am cumparat un bun, in timpul casatoriei, cu banii obtinuti din vinzarea unui teren, bun propiu, cumparat inaintea casatoriei.[b] Intrebare : Pot ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)