buna ziua...am si eu o problema si as dori o lamurire exacta...ma aflu in partaj cu fosta mea sotie si am cerut in instanta 70-30 ca procentaj de partajare. Va rog sa-mi spuneti daca la calculul taxei de timbru se plateste conform grilei din Legea 146/97 la suma totala inclusa in partaj sau doar la cota de 20% diferenta intre procente?
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema ca apare o diferenta mare intre o calculatie si cealalta....si am inteles ca la partajarea 50-50 se plateste doar taxa de timbru de 19 lei
Va multumesc si astept un raspuns
vroiam sa mai intreb....daca partajul se face la 70-30 pentru bunurile comune...datoriile...se impart tot asa? intreb deoarece avem doua credite la care unul l-am agreeat si am fost de acord iar la celalalt nu am stiut de el, nu apar cu semnatura in contract...si in plus a fost contractat contrar vointei mele....Multumesc
in plus...tatal ei a participat la achizitionarea apartamentului (8700 usd) cu suma de 1200 usd, dar nu exista nici o dovada sau martor pentru acest lucru...daca nu poate proba...poate cere parte din cota pentru tatal ei?
La intrebarea daca fosta sotie poate cere parte pentru tatal ei, raspunsul este urmatorul: nu poate solicita parte pentru tatal ei, dar poate solicita o cota mai mare din apartament la partaj, având în vedere că a ajutat-o tatal ei. Proba o poate obtine printr-o marturisire provocata (interogatoriu) de la dumneavoastra prin intermediul instantei de judecata. Adica printr-un interogatoriu care consta in intrebari pe care le adreseaza fosta sotie prin intermediul instantei prin care sa va determine sa recunoasteti faptul ca tatal ei v-a ajutat cu suma de 1200 de usd la cumpararea apartamentului. Mai ar putea proba si cu faptul că tatal ei a vandut ceva anterior si ca i-a dat banii in ideea de a o gratifica pe fiica sa.
In ceea ce priveste datoriile care se impart in functiei de ce urmeaza sa ia fiecare sot, asa cum a aratat si colegul meu mai sus, ati putea proceda la urmatoare strategie: sa demonstrati ca datoriile sunt proprii ale sotiei si ca imprumuturile contractate nu au fost folosite in casnicie si atunci datoriile vor fi suportate doar de sotie. Atentie! Doar datoriile comune se impart intre soti in raport de ce urmeaza sa isi insuseasca fiecare, prin datorii comune intelegem cele care au fost folosite efectiv pentru sustinerea casniciei. ]
buna ziua.as dori si eu o parere specialiata in urmatorul caz.am aflat ca fostul sot vrea sa-mi introduca partaj.mentionez ca nu am avut niciodata bunuri comune insa pe perioada cand inca eram casatoriti in acte ins anu mai locuiam impreuna,eu am contractat un apartament.antecontractul semnat inainte ca divortul sa se pronunte insa contractul de vanzare-cumparare l-am semnat dupa ce divortul era pronuntat si irevocabil.as dori sa stiu daca in cazul unui partaj trebuie sa impart cu fostul sot ceva, ma refer la avansul pt casa chiar daca pe actul de vanzare cumparare apar necasatorita.cineva m-a sfatuit sa vand schimband actul proprietatii.
Partaj
dridina
buna ziua .inainte de casatorie am avut un apartament achitat integral pe care l-am vandut in timpul casatoriei si cu banii obtinuti , plus credit bancar am ... (vezi toată discuția)