avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de partaj, avand in vedere urmatoarea situatie: am divortat prin intelegerea partilor in anul 2009, dar nu am intentat actiune de partaj pana in prezent. Este vorba de doua credite aflate in derulare ( 10.000 euro, respectiv 9.000 euro ) si de un apartament achizitionat prin credit ipotecar in anul 2004. Toate aceste credite le-am refinantat in luna decembrie a anului 2009, rezultand un singur credit pe o perioada de 25 ani. Mentionez ca la data achizionarii apartamentului eu am avut venitul de 2.5 ori mai mared si ca de la data despartirii si pana in prezent, eu am achitat ratele la credit. Avand in vedere ca nu ne putem intelege pe cale amiabila si faptul ca eu vreau sa pastrez apartamentul, va rog sa-mi spuneti ce sanse am in cazul unui partaj, care ar fi costurile acestuia ( apartamentul ar putea fi evaluat la suma de 80.000 RON ) sau care ar fi cea mai buna solutie avand in vedere cele relatate mai sus.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 21:22, 30 Ianuarie 2011
Pentru partaj va trebui sa aveti in vedere taxa de timbru, onorariu de avocat (nu cred ca o sa va descurcati singura), onorarii de expert (bunuri mobile, imobile, contabila, etc) si sulta pe care ar trebui sa o achitati fostului sot in cazul in care apartamentul va este atribuit dumneavoastra.
care ar fi cea mai buna solutie

Ideal ar fi un partaj realizat pe cale amiabila in asa fel incat ambele parti sa fie multumite si pentru a evita taxele de timbru.

care ar fi costurile acestuia

Taxa judiciara este de 3% din valoarea masei partajabile (apartament plus cele doua credite, aproximativ 5000 lei)

la data achizionarii apartamentului eu am avut venitul de 2.5 ori mai mared

Solicitati sa se constate o cota majorata in favoarea dvs la dobandirea bunurilor comune.

de la data despartirii si pana in prezent, eu am achitat ratele la credit

Aduceti probe in acest sens (OP-urile) si solicitati ca si acaesta suma sa fie luata in calcul la partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- taxa de timbru AdrianaGE AdrianaGE Intr-un proces de partaj,se disputa : un apartament in valoare de 120.000 eur,un apartament de 90.000 eur si o masina (mai veche) de aprox.5.000 eur.Sotia ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)
Partaj cale amiabila nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Recent am divortat de sotie pe cale amiabila la primarie. In acest moment dorim sa facem partajul insa desi m-am inteles cu sotia sa o despagubesc ... (vezi toată discuția)