avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cale amiabila

Buna ziua! Recent am divortat de sotie pe cale amiabila la primarie. In acest moment dorim sa facem partajul insa desi m-am inteles cu sotia sa o despagubesc cu o suma de bani iar eu sa pastrez bunurile ne lovim de urmatoarea problema.
Avem cumparat un apartament prin credit ipotecar inainte de casatorie. Apartamentul a fost cumparat prin doua credite ipotecare, fiecare dintre noi avand cota parte din apartament(eu 74%, ea diferenta).Eu doresc sa preiau si creditul ei ipoatecar pentru a deveni singurul proprietar iar ea sa nu mai aiba nicio datorie catre banca. Problema este ca banca ne cere dovada partajului(fiecare ce bunuri ia). Unde ar trebui sa mergem pentru a solutiona partajul cat mai ieftin?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nick20_2005 , utilizator 14:24, 27 Iunie 2012
mergeti la notar, nu stiu cat este de ieftin dar in mod cert e mai rapid decat la instanta......la ambele taxa depinde de valoarea bunurilor
cel mai ieftin iesiti prin instanta ...la primul termen depuneti un acord ( redactat de avocat sau mediator) si scapati de taxa de timbru...desigur va costa redactarea , dar puteti gasi sub 3%cat este taxa de timbru
La partaj intra si apartamentul chiar daca acesta a fost luat inainte de casatorie?(asa cum am mentionat mai sus este luat prin doua credite ipotecare pe acelasi imobil fiecare avand cota parte din el).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament ipotecat anipani anipani Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor și partaj imobil ipotecat. poate să-și doneze tatăl partea lui de imobil copilului, iar mama să preia creditul? Mika v. Mika v. Buna ziua. Am convenit de comun acord cu sotul sa divortam .Problema este ca avem un credit ipotecar pt apartamentul in care am ramas eu si minorul.Sotul este ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)