Buna ziua! Recent am divortat de sotie pe cale amiabila la primarie. In acest moment dorim sa facem partajul insa desi m-am inteles cu sotia sa o despagubesc cu o suma de bani iar eu sa pastrez bunurile ne lovim de urmatoarea problema.
Avem cumparat un apartament prin credit ipotecar inainte de casatorie. Apartamentul a fost cumparat prin doua credite ipotecare, fiecare dintre noi avand cota parte din apartament(eu 74%, ea diferenta).Eu doresc sa preiau si creditul ei ipoatecar pentru a deveni singurul proprietar iar ea sa nu mai aiba nicio datorie catre banca. Problema este ca banca ne cere dovada partajului(fiecare ce bunuri ia). Unde ar trebui sa mergem pentru a solutiona partajul cat mai ieftin?
Multumesc anticipat!
cel mai ieftin iesiti prin instanta ...la primul termen depuneti un acord ( redactat de avocat sau mediator) si scapati de taxa de timbru...desigur va costa redactarea , dar puteti gasi sub 3%cat este taxa de timbru
La partaj intra si apartamentul chiar daca acesta a fost luat inainte de casatorie?(asa cum am mentionat mai sus este luat prin doua credite ipotecare pe acelasi imobil fiecare avand cota parte din el).