jurefani a scris:
Prin partaj amiabil va referiti la procedura medierii?
Intrebarea este datorata curiozitatii mele.
Un partaj amiabil presupune vointa partilor, inclusiv cu privire la modul de evaluare a imobilului.
Dumnevoastra si sotul cunoasteti va cel mai bine situatia si in aceasta consta procedura amiabila. Sa negociati, pas cu pas, toate aceste chestiuni pe care le puneti acum in discutie.
La mediator, spre exemplu, dumneavoastra partile veti decide care este valoarea apartamentului la care va raportati. Nimic nu va opreste sa recurgeti la un evaluator profesionist.
De asemenea, tot dumneavoastra, sotii, veti ajunge la o intelegere, cu ajutorul mediatorului (sau al altei persoane) si asupra cheltuielilor aferente.
Toacmai in acest fapt sta frumusetea procedurilor amiabile: nimeni nu decide in locul dumneavoastra (sau n-ar trebui sa decida). Doar partile decid.
Faptul ca, de regula, partile /sotii au nevoie de un al treilea pentru a le facilita comunicarea, nu va avea efecte asupra vointei lor.
Abia in situatia in care partile nu se inteleg amiabil, se ajunge in instanta si doar instanta va hotari cum se face evaluarea, in oricare dintre situatii.
Atunci, asa cum spune @top dan, trebuie sa probati fiecare dintre dumneavoastra contributiile avute.
Va urez succes in partajul pe cale amiabila. Fie sa gasiti calea prin care sa reusiti evitarea procesului. :)
calea amiabila nu inseamna in situatia dvs neaparat medierea:).. aici inca nu exista un conflict, o neintelegere care sa presupuna prezenta unui mediator pentru a evita sa ajungeti in fata instantei... nu, problema dvs se poate rezolva printr-o tranzactie autentificata la notariat, referitoare la separatia bunurilor aflate in patrimoniul celor 2 soti.. ;)..toate cele bune!