avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la doua banci si ea una. cum pot sa rezolv problema partajului deoarece ea nu este de acord sa vindem proprietatea .
Daca imobilul este partajabil in natura, atunci poate fi atribuit fiecaruia dintre soti.
In cazul in care acest lucru nu este posibil, se poate atribui unuia, iar celalalt va fi obligat la plata unei sulte catre celalalt.
Daca nici unul din soti nu poate achita celuilalt sulta, atunci urmeaza a fi vandut, se deduce pasivul care greveaza imobilul si se imparte diferenta de pret.
eu am fost de acord cu cedarea orcaror drepturi de posesie cu o singura conditie . si aceea de a-mi achita inprumutul cu ipoteca . am cerut acest lucru deoarece numai asa pot incheia un act de donatie pe numele copilului . ea este de acord insa imi cere sa fac un act de vanzare cumparare cu sora ei . mie mi se pare destul de ciudat acest lucru si nu sunt de acord .
Incercati sa apelati si la mediere in conformitate cu legea 192/2006. In prezenta mediatorului si a negocierilor care se dezbat acolo poate plecati cu un Acord de mediere in care sa aveti solutia partajului, solutie pe care o prezentati instantei si pe baza careia veti primi hotararea.
Va citez din lege:ART. 63
(1) În cazul în care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarâre, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotarârii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru învestirea acesteia.
Astfel incat, in conditii de confidentialitate, in biroul mediatorului, va puteti negocia impartirea bunurilor. Puteti apela si la o sedinta de INFORMARE GRATUITA tot prevazuta de lege, alegand orice mediator din Tabloul mediatorilor si veti decide apoi in ce directie o apucati.
daca aveti ipoteca pe imobilul pe care doriti sa-l partajati, va trebui intai de toate sa va adresati bancii pt a fi de acord cu partajul (cum vreti dvs sa-l incheiati) si cu preluarea ratelor(cine il preia trebuie sa aiba venituri suficiente pt plata ratelor)
abia apoi partajati la notar sau in instanta. in instanta taxa de timbru e 3% din valoarea bunurilor de impartit, insa o puteti recupera daca incheiati un acord de mediere.
nu am inteles ce e cu donatia catre copil sau vanzarea catre cumnata dvs. daca la partaj ii cedati partea dvs sotiei, dupa achitarea ratelor poate face ce doreste cu casa.. s-o doneze sau s-o vanda. cat aveti ipoteca pe ea, banca nu va fi de acord cu donatia sau vanzarea catre terte persoane care nu raspund pt credit
daca dvs considerati ca vi se cuvine o despagubire, mai ales ca ati platit rate impreuna, o puteti cere si apoi dona copilului (daca doriti)

Alte discuții în legătură

Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)