avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator, reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator, reprezentare in instanta

Buna dimineata,
care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea paratul/reclamatul in instanta?
Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator

ART. 36

Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre părţi într-o procedură judiciară ori arbitrală având ca obiect conflictul supus medierii.
multumesc domnule mediator inca o intrebare va rog:
-care este pretul unei medieri in dosarul de partaj
-cine plateste acesta mediere ambele parti?
Pretul depinde de numarul de sedinte... Daca partile sunt de bune credinta se pot desfasura 1-2 sedinte. Daca sunt incrancenate sau sunt multe proprietati si bunuri de partajat, pot fi 4-5 sedinte. O sedinta costa de la 200 RON. Avantajul este ca pretul sedintelor il recuperati din faptul ca taxa de timbru este mult mai mica prin mediere fata de instanta.

Partile achita de principiu jumatate jumatate.
ca bunuri sunt:un imobil,autoturism si bunuri comune, aici e simplu de impartit creditele bancare facute in timpul casatoriei sunt pblema,este nevoie e instanta doar pentru acestea daca cadem de acord pentru celelalte?va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
cerebel33, utilizator
pentru credite trebuie acceptul bancii privind impartirea, si deasemeni decizia bancii de a transfera creditul de pe/pe numele unuia. Daca aveti ACORDUL DE MEDIERE SI DECIZIA BANCII, instanta valideaza acordul de mediere si Hoatarea Instantei devine titlul de proprietate pe bunuri, asa cum s-au impartit amiabil la mediator.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)