avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator, reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator, reprezentare in instanta

Buna dimineata,
care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea paratul/reclamatul in instanta?
Chiar daca numai unul dintre soti este titular de credit, avand in vedere ca acesta este luat in timpul casniciei si celalalt sot are drepturi si obligatii.
Din moment ce nu puteti sustine ratele fixate cea mai buna solutie este sa trimiteti bancii o solicitare pentru restructurarea creditului (este bine ca toate solicitarile ori intelegerile sa fie pe hartie).

Acum vorbind de restructurare, trebuie sa stiti ca ea functioneaza numai pentru perioada in care dvs. depasiti problemele financiare si puteti sa reliati platile la nivelul rambursarilor initiale.

Chiar daca banca accepta restructurarea nu trebuie sa va bucurati, pentru ca din cele 4 proceduri posibile numai una singura va poate da o "gura de oxigen" si anume:Extinderea perioadei de rambursare. Celelalte " metode" sunt:
- platiti lunar numai dobanda, pana va reveniti financiar.
- platiti doar o parte din dobada, dar problema este ca astfel va creste datoria catre banca
- primiti o perioada de gratie in care nu achitati nimic, dar se aduna dobanda neachitata la soldul creditului si platiti si mai mult per total.


nu pot face retructurare,am trimis hartii :
-am gasit partial solutii,ma impiedica asigurarea care avand diagnosticul de neoplasm,nu pot lasa ca mostenitorii mei daca mi se intampla ceva sa plateasca ei,sau daca am nevoie de medicatii nu am posibilitate sa platesc,restructurarea si studiul dosarului costa 300 euro,echivalentul a cateva rate
ce pot face mai mult?
care este legea care specifica ca si celalalt sot are drepturi si obligatii.
am mers la 4 avocati dar fiecare are o alta varianta
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
cerebel33, utilizator
Partajul este reglementat in articolele 669-686 din noul Cod civil.Este bine sa le cititi pentru a va putea face o imagine de ansamblu asupra partajului bnurilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj nefacut- afecteaza la banca? vali m vali m Buna ziua, Am o nelamurire.Sunt la a doua casatorie.Cand am divortat nu a facut partajul.Aveam un apartament luat cu credit ipotecar si o masina luata in ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)