avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj- taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj- taxa de timbru

Intr-un proces de partaj,se disputa : un apartament in valoare de 120.000 eur,un apartament de 90.000 eur si o masina (mai veche) de aprox.5.000 eur.Sotia (reclamanta ,in proces) pretinde doar apartamentul de 9.000 eur. Intrebare : taxa de timbru de 3 % din valoare se aplica la intreaga suma de 215.000 eur sau doar la valoarea apartamentului (9.000 ) pe care il pretinde ? Diferenta de plata ar fi de de aproape 4000 de euro.Destul de importanta, cred.
Cu multumiri pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 11:17, 20 Ianuarie 2016
taxa de timbru se raporteaza la toate bunurile supuse partajului.
daca va intelegeti in privinta partajului nu trebuie sa ajungeti in instanta ci la notar
La Notar nu se plateste ?Am inteles ca si acolo este 1% sau ceva asemanator?
In conformitate cu legislatia in vigoare, cererile de partaj se taxeaza (taxa judiciara de timbru) cu o suma corespunzatoare unui procent de 3% din valoarea masei partajabile.

De asemenea, cel care contesta cota celeilalte parti, va plati o taxa judiciara de timbru calculata la valoarea contestata
AdrianaGE a scris:

La Notar nu se plateste ?Am inteles ca si acolo este 1% sau ceva asemanator?


Normal ca se plateste si la notar, doar nu e gratis nimic! dar e mult mai putin decat v-ar costa in instanta. Cat costa doar notarul va poate spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Taxe partaj Alldea Alldea Apartament val piata 40,000 eur, avans achitat 7000 eur, rate achitate 4000 eur, credit neachitat 21.000. Taxele se calc la valoarea masei partajabile. Care ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament si taxa partaj in divort Gogulet2018 Gogulet2018 Buna ziua, cum aflu valoarea apartamentului in functie de taxa de partaj, va rog? Am inteles ca e 3 sau 5 %, dar iese un apartament de 2 cam in bucuresti la ... (vezi toată discuția)