avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxe partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxe partaj

Apartament val piata 40,000 eur, avans achitat 7000 eur, rate achitate 4000 eur, credit neachitat 21.000. Taxele se calc la valoarea masei partajabile. Care este aceasta? 11.000, 40.000 , 61.000 am citit păreri diferite. rog clarificare.
Buna ziua,
Banuiesc ca apartamentul este proprietate. Adica trasferul dreptului de proprietate asupra apartamentului a fost facut la momentul semnarii contractului si nu exista in contract o alta clauza cu privire la transferul dreptului de proprietate.
In acest caz, taxa de timbru judiciar se calculeaza la valoarea actuala de piata a apartamentului.
Taxele de timbru se calculeaza prin raportare la intreaga masa partajabila.
Decduc de aici ca aveti si un credit bancar. Deci masa partajabila este formata dintr-un activ (apartamentul) si un pasiv (creditul) deci la acestea se vor raporta taxele de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj enorma haiawata haiawata [b]Intrebare, daca va rog frumos:[/b] Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au ... (vezi toată discuția)
Partaj- taxa de timbru AdrianaGE AdrianaGE Intr-un proces de partaj,se disputa : un apartament in valoare de 120.000 eur,un apartament de 90.000 eur si o masina (mai veche) de aprox.5.000 eur.Sotia ... (vezi toată discuția)
Taxa nadinne nadinne Buna seara! Am o mare nelamurire. Trebuie sa platesc acea taxa de 3% din masa partajabila. Unde trebuie platita aceasta taxa si ce ar trebui sa scrie pe ... (vezi toată discuția)