Buna ziua,
As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul .
In 2008 am luat un credit in CHF impreuna cu fosta sotie punand gaj un apartament evaluat atunci la 85 ooo euro creditul fiind in echivalent 66000 euro.
Am achitat ratele integral pana la 01.01.2013 cand sotia a parasit domiciliul si am ramas sa achit singur rata. Am purtat discutii scrise pentru o eventuala reesalonare a creditului la care nu am primit raspuns. Am achitat de atunci 1/2 din rata in suma de 1250 lei lunar deoarece veniturile salariale se ridicau la 1700 lei si pensia de intretinere a copiilor era de 600 lei lunar, dorind o reesalonare a creditului. In urma cu o luna am aflat verbal de la angajatii bancii WBK ca bunul gajat s-a vandut la pretul de 20000 euro cu acordul fostei sotii. Acelasi executor in momentul de fata face demersuri pentru a continua executarea tuturor bunurilor pe care le avem impreuna. Doresc sa stiu daca in cadrul acestei executari de care nu am avut la cunostiinta pot sa introduc partajul bunurilor comune si sa anulez aceasta executare abuziva intrucat de buna credinta achit in limita posibilitatilor 1/2 din rata si bunul gajat sa vandut la pretul de 20000 euro si nu la valoarea de 85000 euro asa cum a fost evaluat initial.
Nicidecum nu s-a vandut cu acordul fostei sotii daca s-a vandut la licitatie.
Daca in 2008 valora 85000 inseamna ca acum valora 40 mii iar cum prin vanzarea la licitatie nu se obtine de regula mai mult de jumatate astia sunt banii.
Daca dvs ati ramas in casa cum de nu ati stiut de vanzare ?
Nu aveti acelasi domiciliu pe care l-ati avut si cand ati contractat ?
Puteti face contestatie daca aveti motiv si sunteti in termen.
buna ziua , va multumesc pentru raspuns
dar nu sunt lamurit deoarece doresc sa stiu daca in cadrul executarii silite asupra tuturor bunurilor pe care le mai avem impreuna se poate deschide si partajul.