in primul rand, va multumesc pentru raspuns; sentinta definitiva se anuleaza, insa in urma acesteia acum suntem ambii intabulati. Vanzatorul casei ma asigura ca este o intabulare provizorie, iar la prima infatisare va rezolva aceasta problema. La momentul comiterii "infractiunii" eram eu intabulat, sau, in caz contrar vanzatorul, si in nici un caz locatarul, cel care ma acuza (am mers sa asigur casa la o saptamana dupa semnarea actului de vanzare-cumparare, iar intabularea se face in decurs de 5 zile). Problema este ca nu stiu daca voi obtine casa. sotia lui z a lucrat la x, a facut o gaura in gestiune, si, in loc sa faca plangere la politie, x a preferat sa recupereze banii, mergand la notar cu z, unde z a semnat un act in care se obliga sa restituie banii. Aceasta nu o face, iar x obtine casa lui z prin executare silita. normal trebuia facut partajul, insa, x a reusit sa obtina intreaga casa. z nu face recurs l;a executarea silita, si, de-abia dupa un an intenteaza actiune impotriva executarii silite, unde, judecatorul ca sa se spele pe maini ii da castig de cauza, s-a facut apel de catre x, care a fost respins din cauza neplatii taxei de timbru, si s-a dat definitiva. x ataca sentinta deoarece pe citatii nu se specifica taxa de timbru, in plus erau complet eronat completate, iar apoi, in unele registre era trecut drept recurs, si nicidecum apel, ceea ce era de fapt. Dosarul se judeca din nou acum, insa nu se stie, ca apel sau recurs. Va multumesc inca o data.
am cumparat o casa de la x, in care locuieste z. la cateva zile dupa cumparare, am mers cu doi agenti de asigurari, am intrat in curte, am facut fotografii si am asigurat casa. ulterior am aflat ca, x era in proces cu z, si, cu 3 zile inainte de a cumpara casa, aceasta a fost retrocedata lui z prin sentinta definitiva si irevocabila, care face plangere impotriva mea de violare de domiciliu. la trei zile dupa plangere se anuleaza sentinta definitiva si irevocabila, printr-o manevra judiciara a lui x. e stupid, chiar sunt pasibil de violare de domiciliu? multumesc.
O persoana a avut datorie la o societate pe care nu a achitat-o, drept urmare imobilul detinut de aceasta a trecut in patrimoniul firmei, fara a se face partajul. S-a facut executarea silita, la care nu s-a facut recurs, acestia continuand sa locuiasca in imobil dupa un an si jumatate. Eu am cumparat imobilul, pentru ca dupa aceea sa aflu ca de fapt sotul acesteia a facut actiune impotriva executarii silite, pe care a castigat-o cu trei zile inainte de a cumpara eu imobilul. Va rog sa-mi recomandati cam ce as putea eu face, daca pot recupera imobilul sau banii. In contract la vanzatoare scrie: "Imobilul ce se vinde a format bunul meu propriu, dobandit de mine prin adjudecare, este liber de orice sarcini, nu a fost trecut in proprietatea statului in temeiul vreunui act normativ, ramanand in deplina mea proprietate si posesiune si garantez pe cumparatoare contra oricarui risc de evictiune totala sau partiala conform art. 1337 Cod Civil.", iar la cumparator urmatoarele: "Avem cunostinta de situatia de drept si de fapt a imobilului descris mai sus, stim ca nu a fost scos din circuitul civil, nu este grevat de sarcini si il primim pe riscul nostru." Acum am aflat ca cei ce locuiesc in imobil ne-au dat in judecata pentru a cere anularea contractului. Ce as putea face? Va multumesc.