avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare imobil

O persoana a avut datorie la o societate pe care nu a achitat-o, drept urmare imobilul detinut de aceasta a trecut in patrimoniul firmei, fara a se face partajul. S-a facut executarea silita, la care nu s-a facut recurs, acestia continuand sa locuiasca in imobil dupa un an si jumatate. Eu am cumparat imobilul, pentru ca dupa aceea sa aflu ca de fapt sotul acesteia a facut actiune impotriva executarii silite, pe care a castigat-o cu trei zile inainte de a cumpara eu imobilul. Va rog sa-mi recomandati cam ce as putea eu face, daca pot recupera imobilul sau banii. In contract la vanzatoare scrie: "Imobilul ce se vinde a format bunul meu propriu, dobandit de mine prin adjudecare, este liber de orice sarcini, nu a fost trecut in proprietatea statului in temeiul vreunui act normativ, ramanand in deplina mea proprietate si posesiune si garantez pe cumparatoare contra oricarui risc de evictiune totala sau partiala conform art. 1337 Cod Civil.", iar la cumparator urmatoarele: "Avem cunostinta de situatia de drept si de fapt a imobilului descris mai sus, stim ca nu a fost scos din circuitul civil, nu este grevat de sarcini si il primim pe riscul nostru." Acum am aflat ca cei ce locuiesc in imobil ne-au dat in judecata pentru a cere anularea contractului. Ce as putea face? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare idadovici idadovici intrebarea este daca este un contract bun si pt cumparator care da totusi un alt pret care nu este trecut si care nu are nici o clauza in acest ... (vezi toată discuția)
Prima casa..... ducaandreea ducaandreea am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa. pt acest ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare - ipoteca ContSters79057 ContSters79057 In antecontractul de vanzare-cumparare pentru cumpararea unei locuinte intr-un proiect nou este precizat: \"promitenta vanzatoare declar sub ... (vezi toată discuția)