avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa.....

am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa.
pt acest apartament firma are ipoteca in favoarea unei banci, de la care nu doresc sa obtin credit. conditia programului prima casa este ca imobilul sa fie lipsit de orice sarcini...insa extrasul CF pe care il voi primi are inscrisa ipoteca, iar bancile la cae ma incadrez pt credit nu accepta CF cu inscrisuri de acest gen. Ce pot face? Firma imi pune la dispozitie o adresa din partea bancii prin care aceasta urmeaza sa radieze ipoteca in momentul incheierii contractului autentic pt ca statul sa-si instituie propria ipoteca de rang I. in antecontract am un articol prin care " extrasul CF atesta faptul ca vanzatorul detine in deplina si exclusiva proprietate imobilul si ca acesta este liber de orice sarcini si servituti" precum si faptul ca "vanzatorul garanteaza pe cumparator de orice evictiune totala sau partiala si imobilul nu face obiectul vreunui litigiu sau al unui alt antecontract sau promisiune de vanzare" si "garanteaza cumparatorul contra evictiunii cf. art. 1337 C. Civ. si contra viciilor ascunse". La rezolutiunea antecontractului se specifica faptul ca acesta este un "pact comisoriu de grad IV". Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:12, 15 Iulie 2009
Eu cred ca situatia se va rezolva dar mergeti si intrebati daca sunt de acord.
Cu pactul comisoriu de gradul IV ma tem ca doar pt dvs poate fi rau.
Degeaba se va rezolvi contractul daca firma va fi in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare casa sofrana sofrana Buna seara,as avea nevoie de un sfat:am o casa de vinzare,am gasit un cumparator care este dispus sa achite jumatate din pret dar sa facem contractul de VC in ... (vezi toată discuția)