avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci?

vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez?
proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna sa-i dau restul sumei, se poate face contractul de vanzare-cumparare fara a implica si banca care a pus ipoteca? si ce taxe trebuie sa fie platite?
care sunt etapele in acest caz(si pt mine si pt vanzator)?
astept raspuns cat mai rapid
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:00, 14 Martie 2010
ar trebui in primul rand sa vedeti ca cele 2 banci isi dau acordul pentru instrainare,si abia dupa veti putea semna antecontractul.
personal, va sfatuiesc sa cautati altceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
ContSters97658, utilizator
Eu as recomanda nu un precontract, ci chiar un contract de vanzare-cumparare, cu pact comisoriu de gradul IV, bineinteles cu acordul bancii/bancilor.
De asemenea va recomand sa cautati alt imobil.
Sfatul meu este sa nu dati banii vanzatorului, mergeti mai bine impreuna la banca si achitati dv. creditul pt. ca sa primiti acordul bancii pt. radiere ipoteci.Incheiati mai intai antecontractul de v/c. Specificati in antecontract ca va obligati sa achitati sumele datorate bancii(sumele exacte) si eventual diferenta daca este cazul.Ar fi mai bine sa mergeti la notar pt. asta. succes!!
nu platiti avans mai mult decat suma garantata cu cele doua ipoteci..
ar fi intersat sa vad cum o sa alergati dupa vanzator dupa ce ii veti da banii sa isi achite ipotecile, iar dvs nu aveti niciun act.
vedeti ce scrie in acele contracte de ipoteca, cereti acordulbancilor pt instrainare.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament cu ipoteca la easy credit o institutie nebancara barbulescum barbulescum Vreau sa va cer ajutorul in urmatoarea problema. Doresc sa cumpar un apartament iar acesta are o ipoteca la o societate comerciala. Initial am vrut sa inchei ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil ipotecat cls cls Buna ziua. In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)