Buna seara,as avea nevoie de un sfat:am o casa de vinzare,am gasit un cumparator care este dispus sa achite jumatate din pret dar sa facem contractul de VC in forma autentica,cu clauza ca daca in termen de trei luni nu achita diferenta de pret,pierde banii dati si casa revine vinzatorului.Eu as dori sa primesc un sfat-sa accept acest tirg sau nu?Ar trebui sa mai pun si alte conditii avind in vedere ca,cumparatorii doresc sa faca ipoteca pe casa pt. a putea platii restul pretului?Sper intr-un sfat competent.Va multumesc
Acea clauza se numeste pact comisoriu si poate fi de diferite grade ( de la I la IV). Ideea este foarte buna si sigura, pt ca daca nu va plateste restul de bani, contractul este considerat rezolvit ( de instanta sau de plin drept, depinde de gradul pactului) si casa va revine inapoi in proprietatea dvs.
Dar, din pacate pt cumparatori, nu vor putea face ipoteca pe casa in conditiile acestea. Nu vad ce banca ar accepta asa ceva, dar daca au gasit ei... Eu cred ca pt a plati restul pretului trebuie sa faca alt credit, de nevoi personale sau altceva.
Puteau face inainte credit pt toata valoarea apartamentului si puteati face contract de vanzare-cumparare fara clauza, dvs. va primeati banii integral de la banca.
buna seara!
dupa cum bn v-a spus si colega se poate insera in contract ca in cazul in care la data de ... nu se achita diferenta de pret contarctul este pe deplin drept revolvit si fara indeplinireavreunei alte formalitati.
restul de pret pe care dvs il aveti de primit se numeste "privilegiul vanzatorului' si sa va inscrie in Cf imobilului la sarcini.