avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate mihaella2011

Activitate mihaella2011

Răspuns la discuția inchisoare cu suspendare
Revin, daca imi permiteti cu noi intrebari legate de aceeasi problema.
Inculpatul a facut recurs a carui finalitate va fi curand, dar e posibil ca hotararea sa ramana aceeasi. Intrebare: exista in practica penala o solutie prin care daca ramane acea condamnare cu suspendare sa se renunte la supraveghere? Iar daca nu este posibil care sunt repercursiunile juridice la nerespectarea supravegherii (se da in consemn international?...sau te cauta doar in tara in care te afli daca sarvasesti acolo vreo infraciune?..).Mentionez ca a plecat din tara inainte de inceperea procesului...poate reprezenta aceasta o justificare pentru renuntarea la supraveghere?.. sau stiti daca exista antecedente similare?
Cu multumiri!
Va multumesc pentru toate detaliile, chiar si cele ipotetice!
Va doresc toate cele bune.
Va multumesc mult pentru amabilitate si raspuns. Am inteles exact ceea ce mi-ati spus. Daca imi permiteti doresc sa va mai pun o intrebare... Din cate am inteles eu hotararea a fost pronuntata undeva la sfarsitul anului 2010, iar persoana in cauza era deja plecata in strainatate si nu s-a mai intors. In aceasta situatie care e situatia juridica a persoanei in cauza... care sunt consecintele legale...ce poate sa i se intample?
Cu multumiri!
Imi cer scuze, nu am nici cele cele mai vagi cunostinte de drept... stiu doar ca intotdeuana pot exista interpretari... Puteti sa-mi dati informatii mai detailate vis-a-vis si de celelate intrebari? Cu multumiri !
Inainte de a pune intrebarea o sa redau un fragment din hotarare : Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, fixîndu-i acestuia un termen de încercare de 6 ani, pe durata căruia condamnatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: •să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor, de pe lîngă Tribunalul .....•să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă • să comunice informaţii privind mijloacele lui de existenţă.
Intrebari : nefiind specificata in mod expres parasirea teritoriului Romaniei, constituie aceasta o infractiune, o incalcare cu rea credinta a masurilor de supraveghere? Ce repercursiuni deriva din aceasta in plan jurudic? Si persoanele cu care mentine legatura sunt atinse intr-un anumit fel de lege?

Multumesc!