avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

Inainte de a pune intrebarea o sa redau un fragment din hotarare : Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, fixîndu-i acestuia un termen de încercare de 6 ani, pe durata căruia condamnatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: •să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor, de pe lîngă Tribunalul .....•să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă • să comunice informaţii privind mijloacele lui de existenţă.
Intrebari : nefiind specificata in mod expres parasirea teritoriului Romaniei, constituie aceasta o infractiune, o incalcare cu rea credinta a masurilor de supraveghere? Ce repercursiuni deriva din aceasta in plan jurudic? Si persoanele cu care mentine legatura sunt atinse intr-un anumit fel de lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaella2011 , utilizator 00:31, 13 Mai 2011
Din moment ce s-au stabilit :...schimbarea de domiciliu,..deplasare ce depaseste 8 zile....justificarea locului de munca,oare aceasta nu reprezinta,implicit o interdictie a parasirii teritoriului Romaniei?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
andymaurul, utilizator
Imi cer scuze, nu am nici cele cele mai vagi cunostinte de drept... stiu doar ca intotdeuana pot exista interpretari... Puteti sa-mi dati informatii mai detailate vis-a-vis si de celelate intrebari? Cu multumiri !
Incalcarea obligatiilor dispuse in cuprinsul teremenului de incercare nu constituie infractiune , insa , incalcarea lor cu rea credinta poate conduce la revocarea beneficiului suspendarii pedepsei si executarea ei intr-un loc de detentie.
Totusi, daca mijloacele prin care realizati aceasta incalcare, constuie prin ele insele infractiune, de pilda trecerea ilegala a frontierei, atunci da, avem si o infractiune , care se va retine ca termen al recidivei, si pentru care veti primi o alta pedeapsa .
Este evident ca ,de vreme ce aveti interdictii de genul celor mentionate in hotarare, care privesc deplasarile in alte localitati, cu atat mai mult aveti si interdictia de a nu parasi tara, chiar fara a fi expres mentionata.
Nu stiu ce anume intentionati sa faceti, insa pot sa deduc faptul ca, din moment ce va interesati despre posibilitatea atingerii persoanelor cu care aveti legaturi, aveti si un plan.
Nu , aceste persoane nu au nimic de-a face cu interdictiile dvs., ele va sunt adresate dvs.si nu lor, sunteti deci singura persoana pasibila de a suporta consecintele .
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Trebuie sa respectati intocmai masurile de supraveghere dispuse de instanta.
Daca vi s-a interzis de a lua legatura cu anumite persoane trebuie sa va conformati.
Asa cum veti observa, aveti obligatia de a anunta orice deplasare ce depaseste 8 zile. In consecinta va trebui sa anuntati deplasarea dvs. in strainatate daca depaseste 8 zile si data intoarcerii cu conditia sa nu aveti intredictia expresa de a nu depasi limita teritoriala impusa.
Consecinta nerespectarii : executati pedeapsa in regim de detentie.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat
Va multumesc mult pentru amabilitate si raspuns. Am inteles exact ceea ce mi-ati spus. Daca imi permiteti doresc sa va mai pun o intrebare... Din cate am inteles eu hotararea a fost pronuntata undeva la sfarsitul anului 2010, iar persoana in cauza era deja plecata in strainatate si nu s-a mai intors. In aceasta situatie care e situatia juridica a persoanei in cauza... care sunt consecintele legale...ce poate sa i se intample?
Cu multumiri!

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Art.86 cod penal truicaluci truicaluci dupa apel s-a redus pedeapsa de la 4 la 3ani cu aplicarea art.86. Ce inseamna mai exact? Mentionez ca persoana nu este recidivista. (vezi toată discuția)