avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

Inainte de a pune intrebarea o sa redau un fragment din hotarare : Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, fixîndu-i acestuia un termen de încercare de 6 ani, pe durata căruia condamnatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: •să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor, de pe lîngă Tribunalul .....•să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă • să comunice informaţii privind mijloacele lui de existenţă.
Intrebari : nefiind specificata in mod expres parasirea teritoriului Romaniei, constituie aceasta o infractiune, o incalcare cu rea credinta a masurilor de supraveghere? Ce repercursiuni deriva din aceasta in plan jurudic? Si persoanele cu care mentine legatura sunt atinse intr-un anumit fel de lege?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaella2011 , utilizator 00:31, 13 Mai 2011
Aici intra in discutie reaua credinta a condamnatului.Stia despre faptul ca a fost condamnat? Cunostea continutul hotararii penale pronuntate si ca atare consecintele legale ale nerespectarii masurilor impuse ?
Cel mai probabil , daca se va constata reaua credinta si sustragerea de la executare, pe tot parcursul termenului de incercare, organele insarcinate cu supravegherea vor instiinta instanta.Instanta se poate sesiza si din oficiu sau la propunerea procurorului in vederea revocarii beneficiului suspendarii ex pedepsei sub supravegere, dispunand executarea in intregime a pedepsei.
Daca totusi condamnatul va reveni si va dovedi ca nu reaua credinta l-a determinat la neindeplinirea conditiilor impuse si a masurilor de supraveghere, ci faptul ca a intentionat sa obtina castiguri prin munca cinstita, prezentand eventual si o scrisoare din partea firmei unde lucreaza in strainatate, ar putea exercita o cale de atac impotriva sentintei prin care s-a pronuntat revocarea suspendarii , iar instanta ar putea desfiinta hotararea , dispunand rejudecarea pe fond si eventual aplicarea tot a unei pedepse cu cu suspendarea sub supraveghere si , eventual, sporirea pedepsei aplicata initial.
Este doar o ipoteza, dvs. trebuie sa discutati cazul cu un avocat pentru a sti care va sunt sansele reale.
Va multumesc pentru toate detaliile, chiar si cele ipotetice!
Va doresc toate cele bune.
Revin, daca imi permiteti cu noi intrebari legate de aceeasi problema.
Inculpatul a facut recurs a carui finalitate va fi curand, dar e posibil ca hotararea sa ramana aceeasi. Intrebare: exista in practica penala o solutie prin care daca ramane acea condamnare cu suspendare sa se renunte la supraveghere? Iar daca nu este posibil care sunt repercursiunile juridice la nerespectarea supravegherii (se da in consemn international?...sau te cauta doar in tara in care te afli daca sarvasesti acolo vreo infraciune?..).Mentionez ca a plecat din tara inainte de inceperea procesului...poate reprezenta aceasta o justificare pentru renuntarea la supraveghere?.. sau stiti daca exista antecedente similare?
Cu multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Art.86 cod penal truicaluci truicaluci dupa apel s-a redus pedeapsa de la 4 la 3ani cu aplicarea art.86. Ce inseamna mai exact? Mentionez ca persoana nu este recidivista. (vezi toată discuția)