Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului R Tdin infracţiunea de delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p, art. 5 C.p. în infracţiunea de delapidare prev. de art. 215 ind.1 alin. 1 Cp din 1968 cu aplic. art. 41 alin. 2 Cp din 1968 şi art.5 Cp. În baza art. 215 ind.1 alin. 1 Cp din 1968 cu aplic. art. 41 alin. 2 Cp din 1968 şi art.5 Cp. condamna inculpatul R.T la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II a şi lit. b Cod penal din 1968. În baza art. 86 ind. 1 alin. 1 C.p. din 1968 suspendă executarea pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului sub supravegherea Serviciului de Probaţiune pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, stabilit în condiţiile art. 86 ind. 2 C.p. din 1968. În baza art. 86 indice 3 alin. 1 Cod penal din 1968 , pe durata termenului de încercare, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) se va prezenta, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune ;b) va anunţa, în prealabil, organului însărcinat cu supravegherea sa, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) va comunica şi va justifica schimbarea locului de muncă; d) va comunica informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. În baza art. 71 alin. 5 C.p. din 1968 pe durata termenului de încercare suspendă executarea pedepselor accesorii. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 86 ind. 4 C.p. din 1968 privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 396 C.p.p., art. 1357 C.civ. şi urm C.civ. admite, în parte, acţiunea civilă formulata de partea civilă SC şi în consecinţă dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 52.674 lei reprezentând despăgubiri civile. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, urmând ca suma de 130 lei reprezentând 50% din onorariul pentru avocat desemnat din oficiu să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată în şedinţa publică, azi 27.11.2017,
As vrea sa stiu daca nu locuiesc in tara cum pot rezolva cu Serviciul de Probatiune si ce pot face cu prejudiciul ce repercusiuni poate produce daca nu am posibilitati de a plati.
Riscati revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.
Cu Serviciul de probatiune rezolvati daca indepliniti măsurile de supraveghere prevăzute de lege ori obligaţiile stabilite de instanţă, in orice caz prezentati-va la ei, expuneti-le situatia de fapt si vedeti ce va spun.
In ceea ce priveste prejudiciul, ar fi indicat sa gasiti o modalitate convenabila de plata cu firma respectiva, de exemplu sa platiti esalonat.
ART. 86^4
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Dispoziţiile art. 83 şi 84 se aplică în mod corespunzător şi în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
Dacă cel condamnat nu îndeplineşte, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere prevăzute de lege ori obligaţiile stabilite de instanţă, aceasta revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dispunând executarea în întregime a pedepsei
ART. 84
Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile
Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.