avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate ASilviu

Activitate ASilviu

Răspuns la discuția Durata divort
Multumesc pentu raspunsuri.
Nu ma aflu in nici una din cazurile enumerate, si sunt din Timisoara.
Av mi-a spus ca voi primi un numar de inegistrare si mi se va spune data primei infatisari doar dupa ce cererea va ajunge la judecator, ceea ce poate dura si 6 luni.
Dupa spusele lui, am depus cererea de divort, astept 6 luni- 1 an, imi vine citatie acasa si dupa mai o luna-doua merg la prima infatisare.
Discuție Durata divort
Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am hotarat sa depun actele de divort in 13 ianuarie 2011 (defapt, le-a depus un prieten avocat care ma va reprezenta pe perioada procesului). Am hotarat ca David va ramane in custodia sotiei, ca ea isi va schimba numele in cel dinaintea casatoriei si valoarea pensiei alimentare. Nu doresc partaj, totul va ramane ei si copilului. Vreau doar sa incheiem cat mai repede. Impreuna cu cererea au fost depuse si copie dupa buletine, copie dupa certificatul de casatorie, copie dupa certificatul de nastere al copilului si declaratiile pe venit de pe ultimele 6 luni.
As vrea sa stiu cat mai dureaza pana primesc instiintarea pentru prima infatisare, pt ca au trecut deja aproape 2 luni, si in plus, nu mam regasit pe site-ul judecatoriei.
Si inca ceva, daca ma mut din locuita comuna, mai repede de prima infatisare, pot intampina probleme de genul: parasirea domiciliului sau vizite mai putine la copil?

Multumesc